nlc.hu
Életmód

Vita a szomszédokkal

Hagyta az apuka, hogy a 8 éves lánya válassza meg a ház színét, kiborultak a szomszédok

A Brightonban élő apuka odáig van kislánya választásáért, a környékbeliek körében azonban nem aratott osztatlan sikert a rikítóra festett házfal.
szines_hazak

Sam Hewitt festőművész, ezért kicsit más szemmel nézi a világot, mint a hétköznapi emberek. Odáig van a színekért, és amikor 8 éves kislánya előállt az ötlettel, hogy a házuk falát fessék élénk zöldre, narancssárgára és napsárgára, azonnal munkához is látott.

Mint elmondta, a festékboltban hiába kereste, nem kapta meg azt az árnyalatot, amit a kislánya megálmodott, ezért maga keverte ki, hogy pont olyan legyen, ahogy az ötletgazda elképzelte. Mivel munkája során gyakran forgat ecsetet, a terv megvalósítása sem okozott nehézséget az 50 éves apukának. Így a felujításra alig kellett pénzt költeni, a végeredmény mégis csodás lett, a család szerint legalábbis.

A közelükben élők már nem lelkesedtek annyira az új házszínért, mint ők, a boldog apukát és lányát azonban nem igazán érdeklik a kritikák. Míg a szomszédok közül sokan azt vetik a szemükre, hogy a művük merénylet az egységes utcakép ellen és felrúgja a környék hosszú ideje érvényben lévő hagyományait, addig ők azt gondolják, épp itt volt az ideje megtörni az egyhangúságot, és nincs ellenükre, hogy a házuk kilóg a sorból.

„17 éve éltem ebben a házban, ez az idő épp elég volt ahhoz, hogy ráunjak a fehér falakra. A lányommal gondoltunk egyet és azt mondtuk: mi lenne, ha átfestenénk az otthonunkat? Hát, most megláttuk, hogy mi lett!” – mesélte félig viccesen, félig komolyan a bántó megjegyzések kereszttüzébe került férfi.

Egy idős szomszéd szerint szörnyen elcsúfították a saját házukat és az egész utcát, és a feleségével együtt reméli, hogy Sam mielőbb jobb belátásra tér és visszafesti fehérre a házát. A festőművész valószínűleg nem teljesíti az idős házaspár kívánságát, imádja ugyanis, ahogy a házuk előtt elsétáló gyerekek rácsodálkoznak az otthonukra, és az arcukon széles mosollyal haladnak tovább.

Egy másik szomszéd azt mesélte, nem rajong a színválasztásért, az viszont, hogy saját elképzeléseik szerint festették le a házat, szerinte igenis nagyszerű húzás volt. Akad még pár olyan lakó, aki szerint kicsit messzire ment az apa-lánya páros, az azonban fel sem merülne bennük, hogy azt kérjék, fessék vissza fehérre a rikító színekben pompázó falakat és ablakkereteket.

Forrás: Via, Fotó: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top