nlc.hu
Életmód

35 kilót fogyott Nikki Madoch

35 kilót dobott le két év alatt a túlsúlyos pék

A pékségben dolgozó nő naphosszat ette az cukros, egészségtelen finomságokat, ám egy nap rádöbbent, változtatnia kell az életmódján.

A 28 éves Nikki Madoch mindig is súlyproblémákkal küzdött, ami miatt rendszeres bántásokat kellett elszenvednie. Az egyetemen versenyröplabdázott, azonban túlsúlya miatt a diáktársai gúnyolódtak rajta és a meccseken is bekiabálások célpontja volt, ha pályára lépett. 

Első munkahelye egy pékség volt, ahol egész nap édes finomságok vették körül. Szívesen falatozott a péksüteményekből, fánkokból, ráadásul ezeken felül is főképp egészségtelen ételekkel táplálkozott. 

„Egész nap finomságokat faltam, és észre sem vettem, milyen gyorsan összeadódnak a kalóriák” – mesélte. – „A táplálkozással kapcsolatos döntéseim és a falásom vezettek a túlsúlyomhoz. A munka vált a prioritásommá és elértem a legnagyobb súlyomat, amivel az egészségemet veszélyeztettem. Odáig fajult a dolog, hogy napi egy-két alkalommal ettem gyorséttermi kaját, éjjelente pedig csak két-három órát aludtam. Leggyakrabban tortillát, kenyeret, sajtszeleteket, instant krumplipürét, tésztát és  granolaszeleteket ettem. Nem volt olyan étel, amitől függő lettem volna, legtöbbször nem is élveztem, amit eszem.”

Nikki Madoch

Nikki Madoch (Fotó: Profimedia)

2020-ban Nikki már mintegy 115 kilót nyomott, ekkor határozta el, hogy változtat az életmódján. „Odáig jutottam, hogy féltettem az egészségemet, és tudtam, hogy ez csak rosszabb lesz. Féltem, hogy nem engedhetem meg magamnak az orvosi kezeléseket, és nehezen fogok tudni olyan dolgokat megtenni, amelyek a múltban soha nem okoztak gondot”

A nő egy diétás program segítségével vágott bele a fogyókúrába, mégpedig nem is egyedül, hanem közösen a férjével, Adammel. Fogyását az Instagram-oldalán dokumentálta. A Nikki Gets Fit oldalnak ma már több mint 85 ezer követője van. 

Nikki Madoch nagy fogyása
Megnézem
Összes kép (7)

„Az alkalmazás segítségével elkezdtük nyomon követni a táplálkozásunkat, és két hét alatt 10 kilót fogytam. Három hónapot vártam, hogy beiktassak bármilyen edzést, majd elkezdtem görkorcsolyázni a környéken. Újabb három hónap után elkezdtem edzőteremben súlyzózni.”

Nikki két és fél év alatt közel 35 kiló súlyfeleslegtől szabadult meg és a férje is nagyjából ugyanennyinél tart. „A fogyás megváltoztatta az életemet, mert teljesen átalakította a gondolkodásmódomat. Sokáig alacsony volt az önbecsülésem, mert nem tudtam lefogyni, és ez volt az egyetlen dolog, amiben állandóan kudarcot vallottam. Amikor végre bebizonyíthattam, hogy tévedek, és javítottam az egészségemen, az önbizalmam is megnőtt.”

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top