nlc.hu
Életmód

270 házaspárt hozott össze a „tinder-atya"

270 házaspárt hozott össze a spanyol „tinder-atya”

Fernando atya saját bevallása szerint 14 ezer párkapcsolatot indított el.
Vőlegény és menyasszony egy kanyonban

Fernando Cuevas, Valencia katolikus papja különleges becenevet érdemelt ki az évek alatt: „tinder-atyának” nevezik, ugyanis 270 pár hozott össze, akik mind házasok a mai napig.

Fernando atya párkereső karrierje 14 évvel ezelőtt kezdődött, amikor az egyik híve – egy félénk fiatalember – megkérte arra, hogy mutassa be őt az egyházközösség egyik női tagjának. Az ismerkedés olyan jól sikerült, hogy a pár öt hónappal később házasságot kötött, a pap pedig elhatározta, hogy akinek tud, segít a társtalálásban. A „kerítőnősködés” már csak azért is fontos a pap szerint, mert úgy véli, hogy a modern világban a katolikus fiatalok egyre nehezebben találnak hasonló elveket valló párt.

„Azok az emberek, akik nagyon elkötelezettek a hitük iránt, olyasvalakit keresnek, aki ugyanilyen” – mondta a pap. „Ez nem valami másodlagos dolog, aminek nincs jelentősége, ez alapvető szempont”.

Az évek során Fernando atya létrehozott egy speciális űrlapot, ami segít neki a megfelelő párok összeállításában. A kérdőív többek között rákérdez a magasságra, tanulmányokra, jelenlegi munkahelyre, hobbikra, erényekre és hiányosságokra, valamint az olyan dolgokra, amelyeket a kitöltő egy partnerben keres.

A folyamat maga nem túl bonyolult – az adatlapok kielemzése után Fernando atya elküldi a szerinte összeillő párok tagjainak a másik fél adatlapját, ha pedig megvan a kölcsönös szimpátia, akkor az elérhetőségüket is.

A „tinder-atya” nem csak Spanyolországban, hanem Közép- és Dél-Amerika országaiban is nagy hírnévre tett szert az egyedülálló gyakorlattal. A saját bevallása szerint naponta körülbelül 20 megkeresést kap szerelmet kereső emberektől, és igyekszik mindenkinek segíteni. Azt állítja, hogy az elmúlt 14 évben több ezer párkapcsolat létrejöttében segített, és büszke arra, hogy ezekből 270 házassággal is végződött, amelyek mind a mai napig tartanak.

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top