nlc.hu
Életmód

A transznemű Saskia von Bargen mint Miss Germany esélyes

Transznemű modell lehet a Miss Germany győztese

A transznemű modellt tartják az egyik fő esélyesnek.

A legnagyobb német oldalak a 2023 Miss Germany szépségverseny egyik fő esélyeseként írnak Saskia von Bargenről. Férfinak született, 19 évesen operáltatta át magát nővé, és sokak szerint most ő lehet a legszebb nő Németországban.

A Welt például arról ír, hogy régen a bikinikről és a külsőségekről szólt csupán a Miss Germany verseny. Idén azonban már a versenyzők küldetéstudata sokkal fontosabb a kinézetnél, sőt a bikinis felvonulásokat is megszüntették. Saskia – aki magát a transzneműek nagykövetekének tartja – lett az egyik nagy esélyese az idei megmérettetésnek. 

Saskia már ötéves korábban lány szeretett volna lenni, kislányokkal játszott és lányruhákat szeretett volna hordani. A gúnyolódások elkerülése érdekében az iskolába fiús ruhákat kellett hordania, a szüleivel töltött időben azonban már azt visel, amit ő szeretett volna. 11 évesen hormonblokkoló gyógyszereket szedett, hogy elkerülje a pubertást, 13 évesen pedig nőihormon-gyógyszereket kapott. Nagykorúként az első döntései között szerepelt, hogy nemátalakító műtétnek vetette alá magát – írja a Ripost.

A verseny szervezői szerint országszerte körülbelül 15 000 nő jelentkezett a következő Miss Germany címre. Nem Von Bargen az első transz nő, aki eddig eljutott a Miss Germany versenyen. Tavaly a szintén Alsó-Szászországból származó hannoveri transz nő, Gadou jutott be a döntőbe – írja a dw.com. A világ első transznemű modellje 1960-ban tört be a divatiparba.

Saskia von Bargen, német transznemű modell

Saskia von Bargen (Fotó: Sina Schuldt / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top