nlc.hu
Életmód

Teniszlabda padlótisztításhoz

Teniszlabdát használt a padló tisztításához, ez lett az eredmény

Szürreális, de mégis működik!

Az ember mindig tanul valami újat, ha a TikTokot pörgeti, legyen szó arról, hogyan kell konyhai szűrővel hajat szárítani, vagy adott esetben azt, hogy egy teniszlabda mennyire hasznos segítség tud lenni, ha a padló tisztántartásáról van szó.

Teniszlabda

Fotó: Getty Images/Emilija Manevska

A legtöbbünknek nem jutna eszébe, hogy egyáltalán megnézzük, mire képes ez a kis tárgy – már azon kívül, hogy jól pattan – pedig a következő videó bizonyítja, hogy néha érdemes új szemszögből is megvizsgálni egy-egy dolog funkcionalitását. 

Vegyük például a padlón húzódó csizmafoltokat, amik a téli időszakban elég gyakoriak a felületeken. Ahelyett, hogy valamilyen vegyszeres vízzel és súrolókefével próbálnád eltüntetni a fekete csíkokat, egyszerűen fogj egy teniszlabdát és azzal dörzsöld meg a padlót. Különösebb suvickolásra sincs hozzá szükség, a videó alapján elég néhányszor áthúzni a labdát a felületen ahhoz, hogy a szennyeződés eltűnjön. 

A teniszlabda felülete kicsit érdesebb, mint egy sima takarításra befogott rongy, viszont nem olyan hegyes és durva, mint egy súrolókefe, így remekül felszedi a csizma nyomait a padlóról. Gyakorlatilag az sem számít neki, hogy hideg- vagy melegburkolattal kell elbánnia, mert egyik sem jelent neki gondot. Nyilván ez nem azt jelenti, hogy akkor a klasszikus felmosás – vagy annak az újragondolása – nem válik be, de ha van otthon egy labdád, akár ezzel is elvégezheted a feladatod.

Egyébként a TikTokon olyan variációt is találsz, ahol egy teniszlabda van a felmosófa fejére húzva, ez azért praktikus, mert még lehajolni sem kell a foltok eltüntetéséhez. Egy próbát mindenképpen megér a dolog!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top