nlc.hu
Életmód

Az amstetteni rém jó embernek vallja magát

Azt állítja az amstetteni rém, hogy nők százai bombázzák szerelmes levelekkel

A német média megszerezte a készülő könyve részleteit.
Josef Frizl, az amstetteni rém

Az amstetteni rém néven elhíresült Josef Fritzl 24 éven keresztül tartotta fogva saját lányát, Elisabeth Fritzlt a házuk pincéjében kialakított helyiségben. A férfi rendszeresen megerőszakolta a lányt, a vérfertőző viszonyból pedig hét gyermek született, akik közül az egyik csecsemőkorában meghalt.

Hármat az apa a feleségével közösen nevelt, míg a másik három a lányával együtt a pincében lakott. A borzalmakból a Fritzl család közvetlen környezete sem sejtett semmit. 2008-ban aztán az egyik gyerek, Kerstin beteg lett és kórházba kellett vinni, Elisabeth Fritzl pedig egy segélykérő levelet rejtett a kicsi ruhái közé, így lepleződött le az ügy. Az amstetteni rémet 2009-ben életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélték. Akkor 42 éves lánya pedig új életet kezdhetett.

Josef Fritzl azóta is ugyanabban az intézményben tölti a napjait: a Stein börtön Ausztria legszigorúbban őrzött zárt elemgyógyintézete. Azt gondolnánk, hogy a férfi az évek során legalább eljutott a bűntudatig, de nem így van. A LadBible értesülései szerint újabban könyvet ír, amiben számos felháborító passzus szerepel.

Az osztrák és német médiában megjelent részletek szerint amellett, hogy azzal érvel, hogy ő „jó ember” és „felelősségteljes családapa”, azzal is dicsekszik, hogy több száz levelet kapott olyan nőktől, akik szerelmesek belé. Bár a hübrisztofília egy valós jelenség – itt írtunk is róla – nehéz elhinni, hogy a kilencvenhez közelítő Frizl tényleg a nők bálványa lenne.

A férfi a memoárban azon is értetlenkedik egy sort, hogy a semmiről sem tudó felesége, Rosmarie miért hagyta el, miután kiderültek a rémtettei, illetve azt állítja, hogy több tucat gyermeket nemzett a világ számos pontján – többek között indiai és afrikai leszármazottai is vannak.

Ami a rácsok mögötti életét illeti, Fritzl leírta, hogy összebarátkozott egy korábban szexmunkásként tevékenykedő gyilkossal, aki a börtönben főz neki.

„De nem ehetek túl sokat, mert nem akarok elhízni” – tette hozzá.

Akit feldühít, hogy egy ilyen borzalmas ember lehetőséget kapott arra, hogy könyvet írjon az életéről, az talán vigasztalódhat azzal, hogy a rabtársai amikor csak lehet, igyekeznek nehéz perceket okozni neki. Fritzl ugyanis arról is beszámolt, hogy kerüli a börtön udvarára való kimozdulást, mivel ott mindig van néhány rab, aki csak arra vár, hogy megverhesse őt.

A könyv ellentmondásos jellege miatt kérdéses, hogy valaha is napvilágot lát-e majd, de az biztos, hogy a szerzője a rácsok mögött fogja tölteni a végnapjait. A férfi tavaly kérvényezte, hogy egy kevésbé szigorú intézménybe szállítsák át, ahol lenne lehetősége feltételes szabadlábra helyezést kérni, de a bíróság elutasította.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top