nlc.hu
Életmód

Cs. Németh Lajos több mint 60 évig élt boldog házasságban

Betegen is gondoskodott a feleségéről a Jóban Rosszban elhunyt sztárja, Cs. Németh Lajos

A színész nejével, Tóth Judittal több mint 60 évig élt boldog házasságban.

Ahogy beszámoltunk róla, Cs. Németh Lajos 83 éves korában hunyta le örökre a szemét. A szinkronszínészként is ismert színész legendásan szerette a feleségét, akivel még színésznövendék korukban szerettek egymásba a Színművészeti Főiskolán. A házaspár aztán családot alapított, két fiuk tíz év különbséggel érkezett. Cs. Németh Lajostól sokan kérdezték, mi a hosszú házasságuk titka, melyre a színész mindig mosolyogva válaszolt.

„A 25. házassági évfordulónkon viccesen azt mondtam, az, hogy szeretek mosogatni, ami jó hatással van egy kapcsolatra. Ma már más a válaszom, szerintem azok tudnak hosszú ideig együtt maradni, akiknek közös az érdeklődési körük. Mindig ugyanazok voltak a céljaink, a gondjaink, örömeink, segítettük egymást és nagy toleranciával viseltettünk a másik iránt. Mit tagadjam, voltak hullámvölgyeink, de ezek nem voltak mélyek, nem tartottak sokáig, és mindig egymást támogatva sikerült kikecmeregni belőlük” – nyilatkozta korábban a Story magazinnak. A művész súlyos betegen is gondoskodott szeretett nejéről, akinek előbb mindkét térdét meg kellett operálni, majd felépülése után nem sokkal a csípőjével támadt gondja, ami miatt alig tudott járni.

Tóth Judit és férje Cs. Németh Lajos

Tóth Judit színésznő és férje, Cs. Németh Lajos budapesti otthonukban (Fotó: Birton Szabolcs)

„Bizonytalan, kínkeserves léptekkel teszi meg néhány méteres útját a földszinti fotelhez, és belehuppan. Férje Lajoska, a hajdani férfikedvenc Cs. Németh Lajos óvatosan, nagy szeretettel és gyengédséggel kíséri, gondosan segíti leülni és elhelyezkedni az asztalnál” – jegyezte meg akkoriban a Nők Lapja Tél munkatársa a házaspárt látva.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top