nlc.hu
Életmód

89 éves a világ legidősebb szörföse a Guiness Rekordok könyve szerint

89 éves férfi lett a világ legidősebb szörföse

A teljesítményével a Guiness-rekordok könyvébe is bekerült.
Sano Seiichi, a világ legidősebb szörföse

Nem véletlenül tartják, hogy a szörfözés a fiatalok sportja, hiszen olyan egyensúly és koordináció, azaz fizikai kiállás kell hozzá, ami az életünk előrehaladtával egyre csökken. Ha ehhez még hozzáadjuk a tényt, hogy az embernek ki kell magát húznia a deszkára, fel kell állnia és úgy lovagolni meg a habokat, akkor már teljesen biztos, hogy nem egy átlagos sportról beszélünk, ami 0-99 éves korosztály között bárkinek ajánlott.  

Épp ezért is annyira meglepő Seiichi Sano vállalása, aki 89 évesen magáénak tudhatja a Föld legidősebb szörfösének Guinness-rekordját. A férfi 80 éves korában döntött úgy, hogy kipróbálja magát a hullámlovaglásban, miután először meghódította a Fuji-hegyet, Japán legmagasabb hegycsúcsát. Olyan kihívást keresett, ami segít számára formában maradni, végül egy banki alkalmazott ihlette meg, aki mindig barnának tűnt, ami nem feltétlenül jellemző egy átlagos irodai munkás életére. A férfi elmondta neki, hogy a titka a szörfözés, ezért Seiichi úgy döntött, hogy ő maga is kipróbálja. 

Nem vagyok jó szörfös. Kishullámú szörfösnek nevezem magam tiszteletemből azok iránt, akik jól szörföznek

– mondta Sano az Associated Pressnek adott interjújában az Enoshima Beachen, egy viszonylag kis hullámokkal rendelkező területen Yokohama közelében. 

A férfi oktatója bevallotta, hogy meglepte Seiichi vágya, és aggódott amiatt, hogy közben megsérülhet, ugyanakkor tanítványa ugyanolyan jónak bizonyult, mint a fiatalok.   

„Az emberek azt mondják nekem, hogy a szörfözés veszélyes, de sokkal ijesztőbb pillanatokat éltem át az autóban, mint szörfdeszkán – mesélte Seiichi, amikor bekerült a rekordok könyvébe. – A Guinness-rekord birtokában most először érzem úgy, hogy elismertek valamiért – tette hozzá a 89 éves szörfös. – És ez sok embert – köztük a banki dolgozót is, aki a szörfözésre késztetett – boldoggá tesz. Legyen szó szörfözésről vagy világrekord címekről, a hozzáállás az, ami odavisz, nem a logika. Ne bonyolítsd a dolgokat. Gondolj arra, hogy még ez az öreg nagypapa is megtette – tehát te is el tudod érni.” 

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top