nlc.hu
Életmód

Bálnával ütköző szörfös

Bálnával ütközött egy szörfös, videón a hajmeresztő baleset

Egyetlen karcolás nélkül úszta meg.
szörfös

Nem mindennapi balesete volt egy ausztrál szörfösnek Sydney közelében az óceánon. Hatalmas sebességgel szelte a hullámokat az 55 éves Jason Breen, amikor egyszer csak egy bálna bukkant fel, ami a mélybe rántotta – számolt be az RTL Híradó. A hajmeresztő ütközést a szörfdeszka vitorlájára szerelt kamera rögzítette.

Mint a felvételen is látni, egyik pillanatról a másikra váratlan akadályba ütközik a szörfös: a vízből egy bálna bukkan fel és telibe találja a szörföst. 

A kimerevített képeken jól kivehető az ütközés pillanata. Az állat ezt követően a mélybe rántotta a férfit, akinek a lába egy biztonsági zsinórral a deszkájához volt rögzítve. Jason szerencséjére a kötél nem bírta a megterhelést és elszakadt. Így a felszínre tudott jutni.

Azt hitte, nem éli túl a kalandot. Szerinte azért úszhatta meg, mert nem egy kifejlett, hanem csupán egy bébibálna keresztezte az útját.

Jason egyetlen karcolás nélkül úszta meg a kalandot.

Pár hete egy motorcsónak ütközött bálnával, ugyancsak Ausztráliában. Akkor a jármű felborult, és az egyik benne ülő férfi meghalt, a másikat kórházba szállították. „Jelenleg sok bálna van a tengeren, és számos eset mutatja, hogy megközelítik a hajókat” – hívta fel akkor a figyelmet a vízi rendőrség. Ez a baleset kevesebb mint két héttel azután történt, hogy egy négyméteres púpos bálnát fejbe vágott egy hajócsavar Nyugat-Ausztrália partjainál. Júniusban pedig 8 dán állampolgárt mentettek ki, amikor vitorlásuk felborult a Csendes-óceánon, miután összeütközött egy vagy két bálnával.

Kiemelt fotó forrása: RTL Híradó – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top