nlc.hu
Életmód

Ez lehet a legrosszabb alvópóz

Ez lehet a legrosszabb alvópóz – videó

Egy csontvázon szemléltették, miért nem jó hason aludni.

Nem titok, nem mindegy, hogy milyen pózban fekszünk éjszakánként, hiszen ez hatással lehet az alvásunk mennyiségére és minőségére, és ha nem elég pihentető az alvás, annak messzemenő következményei lehetnek.

A TikTokon kezdett el terjedni egy videó, amiben egy matrac- és párnagyártó cég alapítója mutatja be, hogy szerinte milyen testtartás az, amit mindenképpen kerülni kellene: 

@levitex The worst sleeping position award goes to… stomach sleeping👎 #tummysleeper #badhabits #stomachsleeper ♬ original sound - Levitex

Úgy tűnik, hogy azok, akik csak úgy tudtak elaludni, hogy a hasukon fekszenek, és az egyik lábukat majdnem derékszögben felhúzzák, azoknak ideje változtatni ezeken a szokásukon, ugyanis nyak- és hátfájdalmat okozhat ez a póz.

És James Leinhardt a nagyobb hatás kedvéért egy csontvázzal is szemléltette, mi a probléma, miért gondolja azt, hogy biztosan nem komfortos így aludni, ha egyébként nem lett volna elég meggyőző. 

Vörös kölyökmacska alszik a földön

Fotó: Pexels

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top