nlc.hu
Életmód
Háton hozta le egy serpa az Everestről, meg se köszönte

Háton hozták le az Everestről, meg se köszönte az őt megmentő serpának egy maláj hegymászó

Csak a szponzorainak hálálkodott.
Egy kis hó a hegy tetejéről

Ahogy arról mi is írtunk, az egyik nepáli hegyi vezető, Gejle serpa néhány hete egy bajba jutott hegymászót vitt le a hátán cipelve az Everestről. A férfi egy csúcstámadást szakított félbe, amikor egy bajba jutott alpinistát talált a hóban magára hagyva.

Úgy döntöttem, hogy lemondom az ügyfeleink csúcstámadását, hogy biztonságba tudjam helyezni, mielőtt egyedül meghal odafent” – írta a közösségi oldalán. A poszthoz mellékelt videóban látszik, hogy a serpa a hátán cipelte le a sérültet a 4-es táborig, ami 7900 méteres magasságban található.

Utóbb kiderült, hogy egy malajziai hegymászó, Ravichandran Tharumalingam volt az, akit Gejle megmentett: a férfi tejesen felépült, sőt később még egy maláj tévécsatornának is nyilatkozott a mentésről.

Egy dolog azonban igencsak felháborította a nemzetközi mászó közösséget: Tharumalingam az őt szponzoráló 14th peaks Expedition Co. utazási irodának és a Global Rescue biztosítónak megköszönte, hogy életben maradt, ám az őt lecipelő serpáról „elfelejtett” szót ejteni.

Instagram-oldalán hasonlóan csak a szponzorcégeket említette. A helyzetet tovább súlyosbítja, hogy a maláj mászó állítólag blokkolta az Instagramon a megmentőjét, illetve törölte a közösségi oldalairól a negatív kommenteket.

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top