nlc.hu
Életmód

Vajon tényleg kínozza a csirkéket ez a furcsa szerkezet?

Egyes állattartók szerint kínozza a csirkéket ez a furcsa szerkezet, a Chicken Orb

A "Chicken Orb" nem más, mint egy fémhuzalból készült gömb, amely lehetővé teszi a csirkék számára, hogy szabadon mozogjanak és táplálkozzanak, ugyanakkor megakadályozza, hogy a virágágyásokra és más olyan helyekre kószáljanak, ahová nem szabadna bemenniük.
Chicken ORB

A Chicken Orb már legalább néhány éve létezik, de csak nemrégiben kezdett nagyobb figyelmet kapni, miután a róla készült fényképek és videók az interneten terjedni kezdtek.

Az egész abból a tévhitből indult ki, hogy a fémhuzalból készült gömb valójában egyfajta csirkepáncél, amelyet arra terveztek, hogy védelmet nyújtson a ragadozók ellen, miközben a házállatnak meghagyja a szabadságot, hogy nyugodtan mozoghasson.

Ez indította el a vitát a csirketulajdonosok körében, akik közül sokan azért kritizálták az eszközt, mivel semmit sem tesz az olyan ravasz ragadozók, mint a róka vagy a vadászgörény megállítására.

Olyan, mint egy elviteles doboz a prérifarkasoknak és a medvéknek. Kérlek, ne használd őket” – jegyezte meg az egyik “csirkevédő”.

A Chicken Orb-ot egyébként sosem állati páncélnak tervezték. Ha megnézzük a gyártó oldalát, ott egyértelműen kijelentik, hogy a termék célja, megakadályozni, hogy a csirkék felugorjanak a virágágyásokra vagy más helyekre, ahová nem kéne, miközben lehetővé teszik számukra a szabad mozgást és a táplálékszerzést. 

Ez az érv azonban nem nyugtatta meg a háborgókat, még mindig sokan vannak, akik szerint veszélyes a madarakra nézve, hiszen előfordulhat, hogy kitörik a lábukat, vagy akár a nyakukat is, ha egyenetlen felületre gurulnak.

Az nem világos, hogy a csirketulajdonosok körében mennyire népszerű a Chicken Orb, de az biztos, hogy az utóbbi időben rengeteg ingyenes reklámot kapott.

(Via)

Kiemelt kép: Facebook

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top