nlc.hu
Életmód

Ilyen egy tégla és cement nélküli ház

Építettek egy házat, amihez nem használtak se téglát, se cementet

Egy indiai párnak sikerült egy olyan házat építeniük, amelyhez nem használtak se cementet, se téglát.

 A pár úgy döntött, hogy vidéken telepednek le. A fenntartható otthont létrehozó házaspár Ashish Panda, egy mérnök, aki Dungarpur Cityben él, és felesége, Madhulika, szoftverfejlesztő.

kőház

A kép csak illusztráció (Fotó: Getty Images)

Az otthon minden része, a alapoktól az enteriőrig környezetbarát, újrahasznosított és áthasznosított anyagokból készült. A pár helyi erőforrásokat használt fel álmaik otthonának építéséhez. A ház falait kőből építették, míg a meszelést, a kőmunkát és a tető súlyozását meszelővel végezték. Cement helyett kőlapokat használtak a lépcsők, a tető és a erkély építéséhez.

Rámutattak arra, hogy az összes régi palota, kastély és otthon, amelyet Rajasthanban építettek, kőből, mészből vagy agyagból készült, és nem rendelkezett cement- vagy acéltetővel, mégis hosszú ideig fennálltak. Tehát ők is egy fenntartható otthont hoztak létre ezen elvek alapján.

Madhulika azt mesélte a India Timesnak, hogy ő és férje egyetemi éveik után több helyen is éltek, mielőtt eldöntötték, hogy Rajasthanba költöznek. Ashish a természeti erőforrások megőrzését szerette volna elősegíteni, míg Madhulika inkább a társadalmi kérdésekre koncentrált. A pár végül 2008-ban érkezett Rajasthanba, miután több helyet is meglátogattak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top