nlc.hu
Életmód

Megmarta a kígyó, de túlélte a kutya

Hét kölyöknek adott életet a kutya, miután túlélte a kígyómarást

Egy bátor arizonai kutya hét kölyökkutyának adott életet, amikor kórházba szállították a kígyómarás után.

„A története teljesen hihetetlen” – mondta Kelsey Dickerson, az Arizona Humane Society szóvivője. Mollyt, egy vemhes, kóbor keverék kutyát csörgőkígyó harapta meg, és egy arra járó állatbarát vitte be egy phoenixi sürgősségi állatklinikára.

Az egyéves kutyának a klinikán beadták az ellenanyagot, ami után azonnal megindult a szülés, és három kölyöknek adott életet. A mentők Mollyt és kölykeit az Arizona Humane Society kórházába szállították – útközben Molly még két kölyköt hozott a világra a mentőautóban. 

A kórházban a bátor anyukát és öt fős alomját az orvosok megvizsgálták, majd a szervezet szülészetén helyezték kényelembe, ahol Molly megszülte az utolsó két kölyköt. Molly és a hét kölyökből álló alom jól van, és az egykori kóbor kutya lassan megtanul bízni megmentőiben.

„Persze sok mindenen ment keresztül, és nagyon védi a kölykeit – mondta Dickerson. – Ezért egy kicsit óvatos az emberekkel szemben. De a csodálatos csapatunk minden nap dolgozik vele, hogy segítsünk erősíteni benne a bizalmat, és érezze, hogy biztonságos helyen van.”

Molly és kölykei – vagy „Molly és Minionjai”, ahogy a megmentői a nyolcfős kutyacsaládot becézik – továbbra is az állatkórházban kapnak ellátást, amíg nem kerülhetnek befogadókhoz. A kezdeti közös gondozás után Molly és kölykei külön-külön kerülnek gondozásba, mielőtt remélhetőleg végleges otthonra találnak.

Via; Kimelt kép: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top