nlc.hu
Életmód
Minden évben elbukott egy kínai milliárdos a felvételi vizsgán

Egy kínai milliárdos a 27. alkalommal is elbukott az egyetemi felvételi vizsgán

Egy kínai milliárdos férfi már 1983 óta próbál sikeres vizsgát tenni annak érdekében, hogy bekerüljön a felsőoktatásba, azonban mindezt hiába. Az évek során még egy alkalommal sem járt sikerrel.

Huszonhetedjére is elbukta az egyetemi felvételit egy kínai milliomos – írta meg a hvg.hu a BBC nyomán. 

Az 56 éves Liang Si pénteken szembesült vele, hogy a 750 pontból mindössze 424-et ért el. Ezzel az eredménnyel éppen lecsúszott arról, hogy bekerüljön a felsőoktatásba, ugyanis az alapkövetelmény 458 pont.

Liang már 1983 óta próbálkozik bejutni a felsőoktatásba, de továbbra sem járt sikerrel. A férfit mondhatni már híressé tették a többéves próbálkozásai, így szinte egy egész ország izgul azért, hogy egy napon valóra váljon az álma. Liang csalódottan nyilatkozott a kínai sajtónak a hírről, továbbá hozzátette, hogy már elbizonytalanodott abban, hogy valaha is sikerül véghez vinni a tervét. 

Egy férfi a füzetébe jegyzetel

Egy férfi a füzetébe jegyzetel (Fotó: Pexels)

A nehéz központi teszt azoknak a diákoknak a tudását méri fel, akik a középiskolai évek után a felsőoktatásban szeretnének elhelyezkedni.

A férfi mindig is szeretett volna értelmiségivé válni, ezért 1983 és 1992 között minden évben megírta a tesztet, sajnos sikertelenül. Egy időre abba kellett hagynia a próbálkozást, ugyanis az életkora nem tehette lehetővé, hogy további teszteket írjon.

A kormány 2001-ben eltörölte ezt a korlátozást, de a férfi továbbra sem járt sikerrel. 

Jövőre talán feladom, de ha mégis megpróbálkozok vele és megbukok, leteszem a családi nevem

– mondta. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top