Bár sejtéseink vannak, azonban mégsem szívesen gondolunk bele abba, hogy az üzletek pékárupultjaira kihelyezett zsemléket, kifliket és más péksüteményeket vajon hányan fogdoshatták össze azt megelőzően, hogy a bevásárlókosarunkba került. Egy magyar tiktoker, Gyuris Rita – azaz Plantprotecting Rita – növényorvos két random vásárolt bolti zsemle egyikéről vett mintát úgynevezett agarlemez segítségével, hogy kiderüljön, mennyi baktérium is hemzseg azon.
Az első napon egy baktériumkolónia jelent meg, a harmadik napra aztán ezt újabbak, valamint gombatelepek is követték. A szakértő ugyanakkor mindenkit megnyugtatott: ezek a mikroorganizmusok nem veszélyesek ránk nézve. Ettől persze még a legkevésbé sem gusztusosak.
Ha kíváncsi vagy a videóra, akkor görgess lejjebb! Rita oldalán egyébként számos másik vizsgálatot is meg tudsz nézni, de előre szólunk: hipochondereknek nem ajánlott.