nlc.hu
Életmód

Németországban balatoni lángosárak vannak

Németországban olcsóbb a lángos, mint a Balatonnál?

Az internetezők kedélyeit egy Redditre feltöltött árlista borzolta fel, ami alapján ma már olcsóbb a lángosozás a hanyatló nyugaton, mint a magyar tengernél.

A Redditre posztoló honfitársunk ugyan nem részletezte, hogy a nagy Németország melyik részén találkozott az általa lefotózott árlistával, de az biztos, hogy a lista jól mutatja, hogy a Balatonnál és a frekventáltabb turistahelyeken – tisztelet a kivételnek – , illetve a pofátlanabb piacokon  ma már olyan drága a lángos, hogy annál már a németeknél is tudunk olcsóbban venni.

Német étlap

Németországi lángosárak (forrás: Reddit)

Az árlista tanulsága szerint egy sima lángost három euróért (1150 forintért), egy sajtos-tejfölöst (gouda sajttal!!!) pedig 4 euró 50 centért (kb. 1750 forintért) tudunk megvásárolni, ami nagyjából átlagos balatoni lángosárnak felel meg, sőt vannak helyek a magyar tengernél, ahol ennél drágábban tudunk csak lángosozni.

A németek elérték a balatoni árakat. Ezek mindjárt éhenfagynak!

– szólt az egyik hozzászólás.

Az árlista azonban nemcsak az áraival sokkolta a redditezőket, hanem azzal is, hogy a megvásárolható kiegészítők között feltüntették az ananászt is, amivel 50 centért ronthatjuk el a lángosunkat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top