nlc.hu
Életmód

Egy férfi szexmunkás vallomása

„A nők nem ugyanúgy fizetnek a szexért, mint a férfiak” – kitálal a férfi szexmunkás

Hét évig volt férfi szexmunkás, ügyfelei között nők és párok voltak. Elárulta, mit kérnek a nők a legtöbbször az ágyban, és miért döntenek úgy, hogy prostituálthoz mennek.

Emma Thompson és Daryl McCormack tavalyi filmje, a Minden jót, Leo grande! szerintem az utóbbi évek egyik legjobb mozija, mely egy férfi szexmunkás és ügyfele közötti erőteljes intimitás témáját járja körül. Bennem felvetődött a kérdés, hogy ez a fajta kapcsolat vajon megismétlődhet-e a való életben, vagy ez csak egy idealizált kép, melynek célja egy nő szexuális magára találásának megmutatása.

Ha nem láttad volna, egy rövid ízelítő: Nancy szexuális élete néhai férjével annyira lapos volt, hogy még soha nem élt át orgazmust, ezért megbíz egy férfi szexmunkást, Leót abban a reményben, hogy megismerheti saját szexualitása eddig elhanyagolt mélységeit, még 60 után is. Nancy tele van bizonytalansággal a testével, a szexszel, a saját érzékiségével kapcsolatban, de Leo fokozatosan ráveszi, hogy lazuljon el, és nyílon meg előtte – nemcsak fizikai, de érzelmi értelemben is.

A film központi témája, az intimitás valószínűleg nagy százalékban nem jellemző egy ilyen jellegű kapcsolatra, legalábbis a szolgáltatói oldalról. Prostituáltnak lenni egyszerűen munka, ami persze csak akkor kielégítő az ügyfél számára, ha nem tűnik annak. Ez azt jelenti, hogy egy átlagos szexmunkás számára az intimitás illúziójának megteremtése a munka fontos részét képezheti, legalábbis azoknak az ügyfeleknek a körében, akik kifejezetten erre vágynak. Mindez nem jelenti azt, hogy egyes kliensek képesek betartani a szexmunkások által meghúzott határokat, és nem szeretnek bele a szolgáltatóba.

Ám ez néha ez előfordul a másik oldalon is – legalábbis ezt mondja az a férfi szexmunkás, aki a Redditen válaszolt a kíváncsiskodók kérdéseire. Hét évig űzte az ipart, ezalatt az idő alatt számtalan tapasztalatot is szerzett, és azt mondja, volt olyan ügyfele, akivel kölcsönösen többet éreztek egymás iránt. „Voltak olyan ügyfeleim, akik évekig hozzám jártak. Az egyikbe beleszerettem, mintha lelki társakká váltunk volna az együtt töltött 2 nap alatt. Jövő szombaton lesz a születésnapja, és továbbra is tartjuk a kapcsolatot. Egy másik ügyfelem a gazdag anyám lett, mentorom. Valakivel barátok lettünk, és sok mindent átvészeltünk együtt. Néhányan most is a legközelebbi barátaim” – mondja a férfi, akinek többnyire női ügyfelei voltak, de bevállalt párokat is. Melegeket viszont nem.

A tarifája eleinte 50 dollárról (17 ezer forint) indult, majd szabványossá tette az árképzést, és 180-250 (63-87 ezer forint) dollárt kért el egy éjszakáért. Speciális szolgáltatásokat is nyújtott: egy három órás tantrikus szex 350-450 (120-150 ezer forint) dollárba is került nála, a szexuális coaching és gyógyítás pedig akár háromezer dollárt (egymillió forint) is megért annak, akinek erre volt szüksége. 

Volt, hogy heti 12 ügyfele volt, így nehezen számszerűsíthető, konkrétan mennyi nővel és párral feküdt le a hét év alatt.

Minden jót, Leo Grande!

Jelenet a Minden jót, Leo Grande![sc_cts_position slug="roadblock020" clear="1"] c. filmből

A férfi nyíltan beszélt olyan témákról is, hogy mi történik akkor, ha valaki egyszerűen nem jön be. Ilyen esetben szerinte az első és legfontosabb dolog az ítélkezésmentesség és a profizmus. Ahogy Leo Grande, úgy ő is azt vallja:

Mindig találj valamit, amit szeretsz/élvezel, ami izgat a másikban.

Ez lehet egy testrész, egy szép segg, mell vagy fantázia a fejedben, vagy csak az élvezetre koncentrálj. Minden azon múlik, hogy hova helyezed a hangsúlyt. Végül is kemény teljesítményre van szükséged.”

Emiatt előfordult néha, hogy meg kell játszania az orgazmust, bár ez leginkább nem a vonzalom hiányának, inkább egyfajta takarékosságnak köszönhető: „néha megspóroltam az energiámat, ha sok munkamenetem volt a nap folyamán. Én döntöttem így, különben nagyon fáradt lettem volna. Mindig azon volt a hangsúly, hogy ők elégedettek legyenek, hacsak nem kifejezetten kérték, és az okozott nekik kielégülést, hogy engem látnak elélvezni.”

Szerinte tévhit, hogy a plus size nők keresnek szexuális szolgáltatást, neki például soha nem volt dolga kórosan elhízott nővel, és ügyfelei között vannak modellek és fitt lányok is. Összességében úgy ítéli meg, a nők sokkal jobban gondoskodnak magukról, mint a férfiak.

De mi tesz valakit férfi szexmunkássá?Ez soktényezős – mondja. – Egyrészt néhány gyerekkori seb és az intimitás iránti mélységes vágy hajtott. Aztán volt egy ötéves kapcsolatom némi anyagi nehézséggel. Nyitott kapcsolatban voltunk már egy ideje, és nem emlékszem, hogyan került szóba a téma, de a párom elkezdett szexelni, én pedig biztattam és elkísértem az első élményeire. Aztán elkezdett bejönni a pénz, és valahogy az az ötletem támadt, hogy én is ezt akarom csinálni, még akkor is, ha nem volt világos az út. Úgy döntöttem, hogy a magam módján csinálom. Végül kevesebb, mint egy év alatt felmondtam, és végül ez lett a hosszú távú karrierem hét évig – magyarázza a férfi, aki szerint ebben a szakmában nem a méret a lényeg, mint például a pornóban, kivéve akkor, ha kifejezetten e szempont alapján vásárolnak. A kinézet sem számít: azt mondja, egyáltalán nem látja úgy, hogy extrán jól nézne ki, viszont sármos. – Én személy szerint sokkal inkább hiszek a kapcsolatteremtésben/a pillanat élvezetében, mint a csábításban.”

A nők nem a szexért fizetnek…

A szexmunkás szerint ehhez a hivatáshoz nagyon érteni kell a női lelket. „A nők nem ugyanúgy fizetnek a szexért, mint a férfiak. Mondhatnám úgy is,

a nők nem a szexért fizetnek, hanem amit azon keresztül megkapnak.

Sokkal inkább élvezik a misztériumot, az egzotikus élményeket, a társaságot, a jó érzést önmagukban, az önmaguk megismerését a testükön és érzelmi szükségleteiken keresztül. A Swinger és a Couples más dinamika. Itt fontos megérteni a nők fantáziáit és vágyait, szemben azzal, amit a közönséges kanos férfiak nyújtanának. A nők nem a szexért fizetnek, hanem amit azon keresztül megkapnak.”

Az orgazmus viszont nem garantált, és a behatolás sem az egyetlen eszköztár. Az elégedettség sokféle formát ölthet. „Voltak olyan ügyfeleim, akiknek még soha életükben nem volt orgazmusuk. Olyanok is, akiknek biztonságban/kényelmesen és a testükben kellett érezniük magukat, nem pedig az elméjükben. Másokat megtanítok arra, hogy kifejezzék szükségleteiket az elvárás helyett. A lényeg, hogy megismerjem a kiindulópontjukat, azt, hogy mennyire nyitottak, és egy olyan teret alakítsak ki, ahol megnyílhatnak és élvezhetik az élményt.”

A férfi csoportokba sorolja a nőket aszerint, miért veszik igénybe a szolgáltatásait:

  • A stresszesek. Általában csak a karrierre összpontosítanak. A szex levezetés.
  • Az elégedetlenek. A férj egy marha, a házasság szex nélküli vagy rossz a szex. Voltak, akik „bosszúból” jöttek hozzá, hogy revansot vegyenek csalfa férjükön.
  • A kalandorok. Olyan nők, akik élményt akartak adni magunknak ajándékba.
  • A sebesültek / tapasztalatlanok vagy társadalmilag elnyomottak. Megnyugtatásra vágynak, vagy önmaguk megismerésére. Néhányuknak rossz szexuális élményeik voltak. Másoknak korábban soha nem volt orgazmusuk. Sokaknak erős és korlátozó vallási nézeteik voltak.
  • A házasság véget ért / magányosak. Az élet átmeneti időszakában új irányt keresnek, és szükségük van egy érintésre, kapcsolódásra.

Ami a férfiakat illeti, egy édes hármasban néhányan csak látni akarják az aktust, és nem részt venni benne. Néhányan a „kurva élményt” keresik, izgatja őket, ha a feleségüket ilyen helyzetben látják, és előfordul, hogy képeket küldenek az alkalom előtt arról, milyen helyzetekben akarják látni a párjukat, vagyis a hatalmi fantázia izgatja őket. „Néhányan kíváncsiak voltak. Az egyikük, akire mindig emlékezni fogok,

szeretett engem ajándékozni a feleségének, mivel soha nem feküdt le senkivel a házasságuk előtt.

Az egyik legjobb 3 órás élményem volt. Jacuzziztunk, vacsoráztunk. Néhányan biztonságos helyként akartak használni, mielőtt beléptek a swinger területére. Néhány kalandra vágynak. Mások azt akarták, hogy tanítsam őket. A párenergia egészen egyedi és más, mint kettesben egy nővel.”

Minden jót, Leo Grande!

Jelenet a Minden jót, Leo Grande! c. filmből

Meglepődsz, mit kérnek a legtöbben

Sztereotípia, hogy aki ilyen szolgáltatást vesz igénybe, valószínűleg perverz, de legalábbis olyan szexuális fantáziái vannak, amelyeket nehezen tud megélni egy párkapcsolatban. A férfi azonban elárulta, hogy a vanília szex a legkelendőbb, vagyis a sztereotipikusan normális, hagyományos szex, amelyben nincs semmilyen segédeszköz vagy extrém kívánság.

És ami nem fér bele? Tilos a kábítószer, az óvszer pedig kötelező. Nem kívánatos kellékek a BDSM-cuccok. „Ha párokkal van dolgom, akkor biztonságban kell éreznem magam (vagy tudnom kell, hogy később nem lesz nemkívánatos helyzet), és nem szeretem az anális szexet, bár kalandvágyó természetem miatt kísérleteztem vele, hátha, de nem jött be. Nem lehet semmilyen meglepetés (hacsak nem fantáziajáték) és éjfél után nincs akció, mert szükségem van alvásra.”

Ám még így is került veszélyes helyzetekbe. „Egyszer felbérelt egy dealer, és úgy voltam vele, hogy… a francba, itt bármi megtörténhet. Hogy kerültem ide? Egy másik, nem éppen veszélyes élmény most, ha belegondolok, de… Volt egyszer, hogy megkötöttem az üzletet a feleséggel. Rendkívül menő vörös hajú nő volt a 40-es évei végén, és amikor megérkeztem a szállodába, a férj be volt kábítva, és azt akarta, hogy durva szexjátékokat használjak a feleségével. Videón is rögzítettük. Nem tudom, miért fogadtam el, de végtére is izgalmas volt. Az éjszaka végén az ár dupláját ígérték, ha visszajövök a szállodába.”

Miközben Leo Grande a környezetének azt hazudja, hogy egy olajfúró tornyon keresi a pénzt, a szexmunkás elmondta, hogy a barátai és az aktuális barátnői előtt sosem volt tabu a foglalkozása, a családja pedig valószínűleg már rég összekötötte, hogy mit csinál valójában, amikor masszázs szolgáltatást nyújt. Érdekes módon a saját szexuális életére és az intimitásra való készségére is jó hatással volt a munka, bár egy kicsit belefáradt a szexbe, ami mondjuk ekkora terhelés mellett nem is csoda. „Azt hiszem, nyitottabbá és kedvesebbé tett a kapcsolatok terén, mivel megmutatta, milyen sokféle formája van a kapcsolatoknak. Őszintén utálom, hogy a világ ennyire sarkosan gondolkodik monogámia kérdéséről, vagy megbocsáthatatlannak minősíti a megcsalást. Ha valamit, akkor szeretném megszüntetni a szexuális tabukat, hogy egészségesebb kapcsolatokat teremtsek. 

A szakmám lehetővé tette számomra, hogy jobban megtudjam, milyen típusú ember vagyok, és mit akarok egy kapcsolatban, és mit nem.

 

Sokárnyalatú férfiprostitúció

A Redditen válaszoló szexmunkás csupán egy szelete a férfiprostitúció jelenségének, így gondolatait tévedés lenne általánosítani. Michel Dorais író, szociális munkás négyféle munkamintát ír le, amelyekbe a férfi prostituáltak általában beleesnek. A Kiközösítettek csoportjába olyanok tartoznak, akik súlyosan elszegényedettek, kábítószer-használati problémákkal kell szembenézniük, és pénzük nagy részét alkoholra fordítják. Gyakran használnak drogokat szexuális találkozásuk előtt, után vagy közben. A többi csoporthoz képest a számkivetettek között van a legtöbb szexuális zaklatás áldozata. Az ebbe a csoportba tartozó férfi szexmunkások általában a legfiatalabbak a szakmában, átlagéletkoruk tizennyolc év. A Részmunkaidősek tagjai nem vesznek részt naponta szexmunkában. A szexmunkát arra használják, hogy valamivel kényelmesebbé tegyék az életüket, például ha számlát kell fizetniük, vagy meg kell engedniük maguknak valamit, amit általában nem lennének képesek. A kábítószer- és alkoholfogyasztás nem jellemző rájuk. Átlagéletkoruk huszonnyolc év. A Bennfentesek, ahogy a nevük is sugallja, a szexkereskedelem körül nőttek fel, és a prostitúciót tiszteletreméltó foglalkozásnak tekintik. A legtöbb ilyen férfi kábítószert használ ebben a kategóriában, átlagéletkoruk tizenhét év. Végül a Liberacionisták csoportjába tartozók homoszexuálisként azonosítják magukat, számukra a prostitúció a felfedezés és a fantáziáik megvalósításának forrása. Magasabb iskolai végzettséggel és önbecsüléssel rendelkeznek, és jó kapcsolatot tartanak fenn családjukkal. Úgy vélik, hogy a prostitúció kielégíti szexuális és érzelmi szükségleteiket, ezért a kapcsolataik alkalmiak.

Mint a prostitúció minden formája, a férfi prostitúció is kockázatos. A szexmunkások olyan veszélyeknek vannak kitéve, mint a társadalmi megbélyegzés; jogi/bűnügyi kockázatok; fizikai bántalmazás; egészségügyi kockázatok, beleértve a szexuális úton terjedő betegségek lehetséges kockázatát; a család és a barátok elutasítása; a bizonytalan jövedelemmel járó pénzügyi kockázatok; és az említett tényezőkkel járó mentális/érzelmi hatások kockázatai.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top