nlc.hu
Életmód

Pillangós tetoválások

Gyönyörű pillangós tetoválások – válasszunk bátran!

A pillangós tetoválások nagyon szépek és egyszerűek, így sosem bánjuk meg, ha egy ilyen mintát választunk! Összegyűjtöttünk néhány gyönyörű inspirációt!

Ha tetkóválasztás előtt állunk, és valami csajosabb mintára vágyunk, akkor biztosan megfordult már a fejünkben a pillangós tetoválás. Mivel a pillangók a növekedést, a reményt, a szabadságot, a nőiességet és még sok mást szimbolizálnak, könnyen érthető, miért olyan népszerű a pillangótetoválás. A minta folyamatosan újjáéled, és az átalakulás és a metamorfózis tartós szimbóluma – ezért sok kultúrában generációk óta fontos motívum.

Visszatérő motívum

Nosztalgiázhatunk a pillangós tetkók miatt, eltekintve a kilencvenes évekbeli népszerűségét. Mariah Carey egy egész 1997-es albumot szentelt a rovarnak (Spread your wings and fly, butterfly), apró pillangócsipeszek díszítették a hajunkat, és ékszerekkel kirakott pillangók kápráztatták el a színezett napszemüvegeinket. Most egy teljesen új generáció jelképévé vált, ahogy a Z generáció újra divatba hozza a Y2K pillangót. A pillangó tetoválás kifejezés több mint 460 millió megtekintésnél tart a TikTok-on.

Pillangós tetoválás a celebeknél

Imádjuk egy klasszikus és egy trendi szimbólum kettős egyesülését egy gyönyörű dizájnban, különösen, ha olyasmiről van szó, amit az örökkévalóságig tervezünk a testünkre varratni… vagy mégsem. Például Ariana Grande (a pillangótetoválások talán leghíresebb rajongója) esetében, akinek a karján végigfutó pillangóduó rejtélyes módon eltűnt egy nyár alatt. 

Vanessa Hudgens is a pillangók kedvelője. Neki egy gyönyörű pillangós nyaktetoválása van.

Hiba lenne kihagyni a pillangós tetoválások sorából Harry Styles ikonikus tetkóját. Szinte már védjegyévé vált ez a design, és rajongói bárhol felismerik a népszerű mintát.

Inspirációk pillangós tetováláshoz

A pillangós tetoválás szépsége az, hogy tökéletesen illeszkedik a test körvonalaihoz. Tetszés szerint bárhová elhelyezhetjük a mintát, mindenhol jól fog mutatni!

Kérhetjük például könyök fölé. Ezen a területen nem is olyan fájdalmas a tetoválás, ezért nagyon sokan kérik ide az első tetkóik egyikét.

Deréktájt már kevésbé elviselhető a minta felvarrása, azonban egy ilyen apró pillangóért megéri eltűrni a fájdalmat. Ez az egyszerű és letisztult dizájn nem feltűnő, mégis huncutul megvillan a csupasz derékon.

Imádjuk a piros tintát, hiszen általa sokkal különlegesebb a tetoválás. Így van ez a pillangós tetkók esetében is, sokkal esztétikusabban néznek ki pirosban, mint feketében.

A filmekben és a Disney-hercegnőknek mindig sikerül pillangót tartani az ujjukon. Néha megtörténik az egyszerű emberekkel is, ezek igazán különleges pillanatok. Ha örökre szeretnénk ehhez hasonló élményt, akkor remek választás egy pillangós ujjtetkó.

A keblek kiemeléséhez tökéletes ékszer lehet egy tetoválás. Bár így dekoltázsunk bevonzhat még több nem kívánt tekintetet, tehát ezt vegyük figyelembe a tetkó elhelyezésekor.

A pillangós tetoválás nem csak nőknek való! Bár ez a tarkós tetoválás biztosan fájt, mégis nagyon jól néz ki!

Férfi tarkóján pillangós tetkó.

A pillangós tetkó lehet férfias is!

A következő tetkó a letisztult designok kedvelőinek szól. Nagyon népszerűek az egy vonalból készült minták és rajzok. Természetesen pillangót is lehet ilyen technikával készíteni.

Ha az előző nagyon letisztult nem elég látványos számunkra, akkor itt egy pompás design. Misztikus, ezoterikus és mindenekelőtt pillangós!

Egy pillangó nem elég, legyenek egyből hárman! Az alkarra ráadásul nem olyan fájdalmas tetoválni, bár ez mindig egyéntől függ.

Két fél nem lehet mindig egy egész. A pillangó szárnyai sem mindig egyformák, így miért ne lehetne a tetoválás is szokatlan?

(Forrás: Glamour, Fotó: Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top