nlc.hu
Életmód

Káoszt okozott az új személyi készítése

Csak egy új személyit akart, erre elvették a nevét és a nyugdíját

Minden az okmányirodában kezdődött... – egy idős kaposvári férfi kálváriája.
Kuzma József

Kuzma József csak egy új személyit akart készíttetni az okmányirodában, a történet azonban – amelyről az RTL Híradó számolt be – végtelenül abszurd fordulatot vett.

A 76 éves kaposvári férfi Zalából származik, onnan kérték meg hivatalból az anyakönyvi kivonatot, de azon Hazafi Józsefként szerepel. Hazafinak az édesapját hívták, akit nem ismert. Az édesanyja volt Kuzma, mostanáig az ő nevét viselte a bátyjával együtt. Gyerekeinek is Kuzma a nevük. Régi igazolványaival és gyerekei papírjaival akarta bizonyítani az okmányirodában, hogyan hívják. Az okmányirodában azonban nem fogadták el, ragaszkodtak az anyakönyvi kivonathoz és Hazafi József névre állították ki 2 hete az ideiglenes személyit. Az új nevén azonban nem kaphatott nyugdíjat.

A kaposvári férfi azt mondja, a postás nem adta oda a nyugdíját, mert Kuzma Józsefként nem tudta hivatalosan igazolni magát. Sőt az új nevén egészségbiztosítása sincsen.

Nehezen jár, ezért ügyvédet fogadott, aki azt mondja, legjobb esetben is hetekbe telik, amíg rendeződik az ügye.

Kiemelt fotó forrása: RTL / RTL Híradó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top