nlc.hu
Életmód

Igazolványkép készítése tippek

Tíz évet kaphatnál az igazolványképed alapján? Segítünk, hogy a következő jobban sikerüljön

Az igazolványképére mindenki kényes, de ha megfogadod a következő fotós tanácsait, akkor a legtöbbet tudod kihozni a fényképedből.

Van egy barátnőm, nevezzük Annának. Annáról tudni kell, hogy igazi skandináv alkat, hófehér bőrrel, szalmaszőke hajjal és világoszöld szemekkel. Néhány éve, mikor a személyi igazolványát csináltatta, hatalmas reményekkel, szépen kikerázva indult meg az okmányirodába, ahol lőttek is róla egy igazolványfotót – ám azt nem mutatták meg neki. Amikor végül megérkezett az új plasztikkártyája, hideg zuhanyként érte a felismerés: a fotója alapján legalább tíz évre büntethető lenne. Egy dolog, hogy a kontrasztokat teljesen túltolták a képén, de olyan, mintha se haja, se szemöldöke nem lenne rajta.

Jóbarátok jelenet

Emlékszel a Jóbarátok ikonikus jelenetére, amikor Chandler nem tudott mosolyogni? (Fotó: Profimedia)

Hasonló sztorija mindenkinek van, de hála az internetnek, már rengeteg trükköt lehet találni arra vonatkozóan, hogyan érdemes igazolványképet csináltatni, hogy az jó is legyen. A TikTokon is lehet nézelődni, nekünk most a @dszcsilla.photography nevű felhasználóra esett a választásunk, aki két nagyon fontos dolgot emelt ki a fotózásnál. Az egyik a testtartás, a másik a smink.

Tehát mindenképp húzd ki magad, engedd le a vállad, és az álladat picit told előre. Ahogyan a tiktoker mondja, érdemes a tükör előtt gyakorolni, hogy élesben már jobban menjen. Emellett a smink is sokat segíthet. Itt törekedj a naturális alapokra, amik a legszebb vonásaidat emelik ki. Érdemes lehet olyan sminket választani, ami a szemformádnak megfelelő – már ez nagyon sokat dob a végeredményen. Az meg pláne, ha a kontúrozással az arccsontod ívét kiemeled.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top