nlc.hu
Életmód

Ezért nem sminkel többet Pamela Anderson

„Ahogy öregszünk, mindannyian kicsit furán kezdünk kinézni” – Ezért nem sminkel többet Pamela Anderson

A kanadai születésű, egykori glam modell jó okkal dobta félre az erős sminket, ugyanakkor élvezi is, hogy most kicsit az árral szemben úszhat.
Pamela Anderson sárga ruhában

„Az 56 éves Pamela Anderson smink nélkül ragyogott testhezálló ruhájában” – írtuk 2023. szeptember 30-án azután, hogy az egykori, hírhedten plasztikafüggő szexszimbólum, akinek néhány évvel ezelőttig gyakorlatilag védjegye volt a füstösre sminkelt szem és az erős smink, mindössze egy leheletnyi bronzosítóval az arcán jelent meg a párizsi divathét eseményein.

„Ami a természetességet illeti, új fejezet kezdődött az életemben” – mondta az eseményen az újságíróknak, de igazából mondania sem kellett volna: mindenki láthatta, hogy ez a Pamela, nem az a Pamela, akit az elmúlt évtizedekben megszokhattunk.

„Úgy éreztem, jobb, ha többet nem sminkelek”

A színésznő, akire 22 évesen, egy focimeccsen figyeltek fel, és aki többször szerepelt a Playboy magazin címlapján, mint bármelyik másik modell, egyértelműen akkor volt karrierje csúcsán, mikor C.J. Parkerként magára öltötte a Baywatch című sorozat piros fürdődresszét. A sorozat óta eltelt 33 évben rengeteget változtatott a külsején (hogy pontosan mennyit, arról ebben a cikkünkben írtunk bővebben), ötször házasodott, és most épp másodvirágzását éli: hosszú évek pocsék szerepei után ugyanis a Broadway-n kapott szerepet, ő játszhatja a Chicago Roxie Hartját.

Egy ideje azonban már nem csak szakmai sikereiről, de megváltozott külsejéről is sokat cikkeznek. Mint kiderült, jó – és meglehetősen szomorú – oka van annak, hogy Pamela Anderson az utóbbi években szinte teljesen hátrahagyta az erős sminket. A színésznő az Elle magazinnak őszintén elmondta, azután döntött a természetes megjelenés mellett, hogy 2019-ben mellrák miatt meghalt imádott sminkese, Alexis Vogel. „Ő volt a legjobb, és a halála után azt éreztem, egyszerűen jobb úgy, ha többet nem sminkelek – vallotta be.

A lapnak beszélt arról is, a döntés felszabadítólag hatott rá, azóta sokkal jobban érzi  magát a bőrében, és kicsit még élvezi is, hogy a „sminkmentességgel” afféle lázadó lett az A-listás hírességek körében.

„Elkezdődött a természetes szépség forradalma”

A párizsi belépője után Andersont jó néhány kollégája szóban és írásban is megsüvegelte a tőle merőben szokatlan húzás miatt. Így például a friss Oscar-díjas Jamie Lee Curtis is, aki Instagramra töltött posztjában azt írta, azzal, hogy Pamela Anderson alaposan megtervezett, makulátlan smink helyett a természetes szépségére voksolt, hivatalosan is „megkezdődött a természetes szépség forradalma.” Posztjában hozzátette azt is, leborul kollégája előtt a bátorsága miatt.

És nem csak Jamie Lee Curtis tett így. Ugyanígy méltatta Anderson bátorságát Chelsea Handler és Selma Blair is, akit levett a lábáról a színésznő magabiztossága.

„Azt csináltam, amit mások mondtak nekem”

Az Elle magazinnak adott őszinte interjújában Anderson egyébként kitért arra, hogy karrierje csúcsán nemigen volt beleszólása abba, hogyan nézzen ki. „Csináltam, amit mások mondtak nekem. Amit szerintük csinálnom kellett” – árulta el, majd hozzátette, az utóbbi időben nyílt igazán lehetősége arra, hogy a maga ura legyen, aminek részeként ma már egyre többet mutat meg természetes szépségéből is.

Persze, hogy van ebben egy csipetnyi lázadás is. Én is észrevettem, hogy miközben körülöttem szinte mindenki gigantikus, tökéletesre komponált sminkekben érkezik az eseményekre, én épp az ellenkezőjét csinálom. Úszom szemben az árral és baromira élvezem.

Az interjúban Anderson beszélt kicsit az öregedésről is, amiről elmondta, igyekszik az egészet úgy felfogni, mint egy kalandos utazást: „Ahogy öregszünk, mindannyian kicsit furán kezdünk kinézni. Velem például az utóbbi időben többször is előfordult, hogy elnevettem magam, mikor belenéztem a tükörbe. »Azta, ez tényleg velem történik?« – kérdezgettem magamtól.”

Miközben nem tagadja, hogy az „utazás” számára még csak most kezdődött igazán, a színésznő a lapnak végül azt is elárulta, jól esik neki a rengeteg támogatás és a sok-sok biztató üzenet, amit az utóbbi időben a külsejével kapcsolatban kap.

Meg kell mondjam, nagy megkönnyebbülés, hogy végre önmagam lehetek. Az, hogy ma már elsősorban magamnak öltözök és nem másoknak, hatalmas súlyt vett le a vállamról.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top