nlc.hu
Sztárok

Pamela Anderson akkor és most

Így nézett ki Pamela Anderson 33 évvel ezelőtt

Habár Pamela Anderson álma eredetileg a modellkedés volt, végül a kilencvenes évek szexszimbóluma is lett. Sokáig a magánélete volt a legfőbb hír vele kapcsolatban, de most, egy hirtelen fordulattal a Broadway-en játszik a Chicagoban.

A kanadai születésű Pamela Anderson az USA egyik legsikeresebb glam modellje lett – bár karrierje csúcsán ez a megnevezés még talán nem létezett. Mindenesetre az biztos, hogy mindenki emlékezett arra, ahogyan a Baywatchban, a tengerparton fut piros fürdőruhájában.

A Baywatch és a piros fürdőruha

Andersonra 1989-ben, 22 évesen figyeltek fel egy focimeccsen, és nem sokkal később már a Playboy októberi számának címlaplányaként ismerhette meg a világ. Végül Anderson volt az utolsó modell, aki az újság címlapján pózolt, sok sok évvel később is, mielőtt az megszűnt 2016-ban. Anderson 2018-ban a Us Weeklynek nyilatkozott arról, hogy a Playboy-modellkedés számára nemcsak munka és szórakozás volt, hanem terápia is egyben, miután gyermekkorában szexuálisan zaklatták:

„Gyerekkoromban nagyon félénk voltam. Fiatal lányként a Playboy adott erőt nekem. Valójában megmentette az életemet. Csapdában éreztem magam, ki kellett törnöm. Ez az áttörés volt számomra a Playboy, ahol művészekkel, aktivistákkal és igazi úriemberekkel találkoztam. Vidám és vad élet volt.”

Pamela Anderson 1990-ben

Pamela Anderson 1990-ben, a Baywatch előtt (Fotó: Jim Smeal/Ron Galella Collection via Getty Images)

A Playboy-os megjelenése után a Baywatch producerei azonnal megkeresték, hogy szerepeljen a sorozatban, ami meghozta számára az igazi ismertséget. C. J. Parker szerepében 1992-től 1997-ig, 5 évadon át szerepelt a sorozatban. Ezzel ő lett az egyik szereplő, aki a leghosszabb ideig viselhette az egyrészes piros fürdőruhát. Ezt követően is szerepelt ugyan filmekben, de azok rendszerint a felejthető kategóriába tartoztak. 

Ha nem emlékeznél C. J. Parker első jelenetére a Baywatchban, akkor segítünk feleleveníteni:

Pamela Anderson a Baywatch egy rendezvényén

Alexandra Paul és Yasmine Bleeth kolléganőkkel 1994-ben (Fotó: Ron Galella, Ltd./Ron Galella Collection via Getty Images)

Rapid házasságok, még gyorsabb válások

Később Anderson zűrös magánélete került a figyelem középpontjába: Kid Rock, Rick Salomon és Tommy Lee is azok közé tartozott, akikkel a színésznőnek viharos kapcsolata volt. Tommy Leevel össze is házasodtak, és a nászútjuk, mondjuk úgy, hogy fennmaradt az utókornak, hiszen a mézeshetek alatt készített privát szexvideót ellopták az otthonukból, és „közkinccsé” tették, amiből óriási botrány lett.

Majdnem akkora, mint amikor kiderült, hogy Tommy Lee bántalmazta a feleségét, ezért fél évre le is csukták. 1998-ban a pár elvált, két fiúk született, Brandon és Dylan, akik ma már 26 és 25 évesek. Az évek alatt párszor felmelegítették a kapcsolatukat, de már nem működött.

Pamela Anderson és Tommy Lee
Megnézem
Összes kép (4)

 

2006-ban Anderson Kid Rockkal házasodott össze, de ez a frigy extrém rövidre sikeredett. Harmadik férjére nem sokat kellett várnia: Rick Salomon pókerjátékos 2007-ben vette feleségül, és 4 hónapra rá már a házasság érvénytelenítését kérte a színésznő. Ők is futottak még néhány kört, majdnem összeházasodtak még egyszer, végül külön folytatták az útjukat.

Meghódította a Broadway-t

Andersonról a 2000-es években tudtuk meg, hogy elkötelezett állatvédő, és hatásos módon igyekezett felhívni a figyelmet az állatok jogaira: a PETA reklámkampányában zöldségbikiniben kampányolt a valódi szőrme ellen. 2014-ben még egy saját alapítványt is létrehozott, hogy kiálljon az állatok jogaiért és a környezetvédelemért.

Pamela Anderson és Brandon Lee
Megnézem
Összes kép (6)

A karrierje csúcsa egyértelműen a Baywatch volt, a sorozat pedig az egész életére kihatással volt. Sokat foglalkoztatott celeb lett, akiről még évtizedekkel később sem felejtkeztek meg. 2010-ben szerepelt a Dancing with the Starsban, 2011-ben a Celebrity Big Brotherben az Egyesült Királyságban és a Dancing on Ice-ban is 2013-ban.

Most pedig egy egészen nagy váltással a Broadway-n debütált Roxie Hart szerepében a Chicagóban.

Tudj meg még többet kedvenc sztárjaidról!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top