nlc.hu
Sztárok

Robbie Williams 30 éves fotón

Ősrégi fotók kerültek elő Robbie Williamsről a Take That idejéből – 32 éve van a színpadon!

A 48 éves zenész 32 éve van a pályán, egykor ontotta magából a slágereket, és a pletykalapoknak is bőven szolgáltatott híreket. Ma már négy gyerek édesapja, és az angol királyi család barátja.

Robbie Williams igazi különc, aki élete nagy részét a színpadon töltötte. Voltak jobb és kevésbé jó időszakai, olyan is, amikor a két végén égette a gyertyát, mostanra azonban lehiggadt, és mintaapa lett.

Lázadó és különc zenész

Robbie Williams még csak 16 éves volt, amikor beválasztotta a Take That menedzsere ötödik tagként a 90-es évek egyik legnépszerűbb fiúbandájába. A csapat és Williams mindent megélt, amit egy tisztességes fiúcsapatnak meg kellett élnie: világot átszelő koncertturnék, óriásplakátok, különleges bánásmód, és persze, sikítozó, ájultan elaléló rajongók. Íme, egy kincs, amit nem lehet nem végignézni:

A csapból is ők folytak, nem volt olyan tini, aki ne ismerte volna a nevüket, rengetegen utánozták le a koreográfiájukat otthon. 3 nagylemez után Williams azonban kilépett, majd a távozása után nem sokkal, 1996-ban az együttes is feloszlott. Akkoriban sokan azt hittük, hogy Gary Barlow lesz az, aki képes lesz évtizedekig jelen lenni a zenei életben, végül nem így lett.

Robbie Williams 1991-ben
Megnézem
Összes kép (8)

Robbie Williams már a kezdetektől megmutatta, hogy egyedül is tudja uralni a slágerlisták élét, és ezt több mint 20 éve folyamatosan bizonyítja. Millió és egy díja van, többek között 17 Brit Awardsszával az énekes tartja a rekordot. Megkapta a Brit Icon díjat is, amit azoknak a brit előadóknak adnak, akik mind szerzőként, mind előadóként komoly befolyással voltak az angol kultúrára. Robbie Williams előtt eddig csak Dawid Bowie és Elton John kapta meg.

2006-ban Williams turnéjára egyetlen nap alatt 1,6 millió jegyet adtak el, ezzel pedig bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe. Ebben az évben állt újra össze a Take That, először Williams nélkül, majd később ő is csatlakozott, és néhány évet ismét együtt zenéltek. 2010-ben az nlc is készített velük egy interjút.

Robbie Williams-nek rengeteg slágert köszönhetünk, többek között az Angels, a Millenium, a No regrets, a She’s The One, a Let Me Entertain You, a Feel és a Rock DJ is olyan számok, amik egyszerűen dallamtapadást okoznak. A pop mellett a swingben is kipróbálta magát, és szerintünk jól áll neki.

Robbie Williams dohányzik
Megnézem
Összes kép (5)

Robbie Willams higgadt családapa lett

A magánélete legalább annyira harsány, mint maga az énekes: habár részt vett alkohol és drogellenes kampányokban, neki is meggyűlt a baja a szerekkel, nem is egyszer. Elvonók, rehabok gyakori vendége volt, depresszióval is küzdött – nem egyszer volt mélyponton az élete, de szerencsére mindig sikerült kilábalnia a nehéz időszakokból. Bár 2 éve is vallott új függőségéről, ez azonban az addigiakhoz képest már nem érte el a rajongók ingerküszöbét, pedig azt állította, hogy olyan súlyos ételfüggőséggel küzd, amit még a drogoknál is erősebbnek élt meg.

„Amikor minden másról leszoksz, az evés lesz az utolsó leküzdendő akadály. A folyamatos éhség. Mióta leálltam a kokainnal, nem is keresem. Ha nem akarok inni, nem kell innom, nem megyek kocsmába, szórakozóhelyre sem. Ez még így rendben is van. A kajafüggőség azonban más, mert ennie mindenkinek kell.”

Világlátása sem hétköznapi: egy időben azt fontolgatta, hogy felhagy az énekléssel, és az UFO-kutatásnak szenteli az életét. Végül mindannyiunk szerencséjére a színpad mellett maradt. 2017-ben megírta életrajzi könyvét Reveal címmel, amiben a Take That-es időkről is mesél. A könyv marketingjében is részt vett: pucéran reklámozta az Instagram-oldalán. A meztelenkedés korábban sem állt távol az énekestől, hiszen már 1997-ben is meztelenül állt színpadra, amin persze, egy valamire való RW rajongó nem lepődik meg. A zenész Magyarországon is többször járt: fellépett a Sziget Fesztiválon, és egy gigakoncertet is adott 5 évvel ezelőtt.

Robbie Williams koncerten

Egy szokásos RW koncert anno (Fotó: Fryderyk Gabowicz/picture alliance via Getty Images)

A szerelmi életére is leginkább a „pezsgő” és változatos az, ami a leginkább illik, és igaz, időbe telt, de végül Williams is tisztes családapává szelídült. Ma már nem a botrányairól híres, hanem arról, hogy milyen apa – és a fotók, valamint a megnyilvánulásai alapján nagyon is jó. 2006-ban ismerte meg a feleségét, Ayda Fieldet, akit 2010-ben vett feleségül, és 4 gyermekük született: két kislány, Theodora és Colette, valamint két fiú, Charlton és Beau.

Robbie Williams és felesége
Megnézem
Összes kép (4)

A pár jó kapcsolatot ápol az angol királyi családdal, olyannyira, hogy Eugénia hercegnő esküvőjén a kis György herceg és Sarolta hercegnő mellett a zenész lánya, Theodora volt a koszorúslány. Robbie Williams rajongásig szereti a családját, és elmondása szerint első gyermeke születése nagyban közrejátszott abban, hogy felhagyott addigi önpusztító életmódjával. A fordulatot a Love my life című dalban mondta el, amit a gyerekei iránt érzett szeretete inspirált:

Tudj meg még többet kedvenc sztárjaidról!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top