nlc.hu
Életmód

Változások a pesterzsébeti iskolában

A 9 éves Ricsi halála után fontos döntést hozott a pesterzsébeti iskola

pesterzsebeti tragédia

A tragédia után fontos döntést hozott a pesterzsébeti intézmény, ahol a 9 éves Ricsi életét vesztette, miután rádőlt egy betonfal. A halálos balesetig a felsősök a főbejáraton, az alsósok a nagykapun – ahol a szerencsétlenség történt – mentek be. A szülők már akkor nehezményezték, hogy az alsósok miért olyan rövid idősávban és miért a kapun mennek be a főbejárat helyett, és erre miért csak 20 percük van a kicsiknek. Ricsi halála után azonban az iskola gyorsan átszervezte az alsósok beléptetési rendszerét – írja a Metropol.

Alig egy héttel ugyanis a történtek után az alsósokat beengedő nagy kaput bezárták, egy ráccsal is lezárták, a bejáratot áthelyezték, immár az alsósok is a főbejáraton mennek be. Ráadásul mellénybe öltözött segítők biztosítják a diákok iskolába való biztonságos bejutását: az intézmény előtti zebránál állnak és várják a gyerekeket.

Az ügyben a nyomozás és a vizsgálat jelenleg is folyik.

Mint arról korábban írtunk, a konténert szállító teherautóból kilógó alkatrész okozhatta a tragédiát. Papírgyűjtés volt, a teherautó épp ki akart állni az udvarról, amikor a konténer egyik alkatrésze beakadt, megrántotta a kaput és kidöntötte a több százkilós kőoszlopot, ami ráesett Ricsire és az édesanyjára. A sofőr azt mondta, sajnálja, ami történt, és együttműködik a rendőrséggel, de nem tett részletes vallomást. Az ügyészség döntése alapján szabadlábon védekezhet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top