nlc.hu
Életmód

Magyarország legmagasabb és legalacsonyabb négyzetméterárai

Itt lehet Magyarországon a legolcsóbb és a legdrágább négyzetméteráron ingatlant vásárolni

Van, ahol 3,5 millió forintot kérnek egy négyzetméterért.

Az ingatlan.com KSH előzetes adatai alapján a tavalyi eladások alapján rangsorolta a legdrágább és legolcsóbb közterületeket, utcákat, tereket, utakat, rakpartokat, és mint kiderült hatalmas különbségek vannak a magyarországi lakóingatlanok árai között a legmagasabb és legalacsonyabb négyzetméterárak alapján

A KSH előzetes adata szerint a múlt évben a XII. kerületi Költő utca volt a legdrágább országosan és Budapesten belül, itt közel 2,5 millió forintos átlagos négyzetméteráron keltek el a lakóingatlanok. Az V. kerületi Vécsey utca szerezte meg a második, az I. kerületi Orom utca pedig a harmadik helyet, előbbi esetében – kerekítve – 2,3 millió, utóbbinál 2,2 millió forintot tett ki a négyzetméterár. A fővárosban a VIII. kerületi Hős utca volt a legolcsóbb tavaly 223 ezer forinttal, a sorban a következő a XVI. kerületi Rákóczi út és a X. kerületi Gitár utca 298 ezer, illetve 313 ezer forinttal.

A fővároson kívüli piacon a Balaton-parti települések és utcák masszív fölényben vannak a legmagasabb áron eladott lakóingatlanok listáján. Az első helyen a balatonfüredi Honvéd utca áll 2,34 millió összeggel. A siófoki Deák Ferenc sétány és Vitorlás utca kapott helyet még a dobogón 1,73 millióval és 1,62 millióval. A Budapesten kívüli 10-es toplistán csak balatoni települések utcái kaptak helyet. A legolcsóbb lakóingatlanokat pedig Mezőhegyesen adta a múlt év során: a Komlósfecskéspuszta majorban 21 ezer, az 57-es és Ómezőhegyesi majorban pedig 23-23 ezer forint volt az átlagos négyzetméterár, majd a rudabányai Árpád utca jön 27 ezer forintos értékkel.

Drónfelvételen Balatonfüred központja

Drónfelvételen Balatonfüred központja. (Fotó: MTI/Komka Péter)

Az ingatlan.com saját adatai alapján is bemutatta, hogy idén eladásra kínált lakások alapján melyek voltak a legolcsóbb és legdrágább közterületek az egész országban.

2023-as listát a Budapest V. kerületében lévő Széchenyi rakpart vezeti közel 3,5 millió forintos átlagos négyzetméterárral. Utána következik a Balaton déli partján található szántódi Parti villasor majdnem 3,2 millió forintos összeggel. A harmadik helyet balatonfűzfői Sirály utca 3,1 millió forinttal. A top tízben helyet kapott még a főváros III. kerületében elhelyezkedő Judit utca, a V. kerületi Vigadó tér és Kossuth tér, a XI. kerületi Libella köz, valamint a XII. kerületi Denevér út és Hunyad lejtő.

Az ország legolcsóbb utcája idén a Somogy megyei Nágocs település Táncsics Mihály utcája, ahol négyzetméterenként mindössze 5 ezer forintért hirdettek eladásra lakóingatlanokat. Ezt követi két Heves vármegyei település, Erdőtelken 9 ezer forintos, valamint Kömlőn a Kossuth Lajos úton 12 ezer forintos átlagos négyzetméteráron szerettek volna túladni az ingatlanjukon a tulajdonosok.

Ez egyben azt is jelenti, hogy a legalacsonyabb és legmagasabb átlagos négyzetméterárral rendelkező utcák között 700-szoros volt a különbség 2023-ban,

írja a Blikk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top