nlc.hu
Életmód

A Natalis nyerte el a Budapest 150 Torta címet

Megvan Budapest tortája, 20 süteményből választották ki a nyertest

Saját tortát kapott Budapest a 150. születésnapjára.

 

Húsz izgalmas cukrászati műremek versenyzett a Budapest hivatalos születésnapi tortája címért. Olyan ünnepi tortát kellett megalkotni, ami az alapanyagaiban a múltat, megjelenésében viszont a mai kort és a jelen trendeket képviseli. A pályázatra nevezhettek cukrászdák, vendéglátó tevékenységet folytató vállalkozások, illetve vendéglátóipari szakképző iskolák is.

Öt döntős torta közül választotta ki a szakmai zsűri a Budapest 150 Tortát, ami november 17-től kapható a cukrászdákban. A nyertes sütemény a Belvárosi Auguszt Cukrászda alkotása, a Natalis lett, melyet az alkotói stílszerűen Születésnek neveztek el.

A Natalis lett Budapest tortája - Fotó: Budapest Brand nZrt.

A Natalis lett Budapest tortája – Fotó: Budapest Brand nZrt.

Ismerd meg Budapest tortáját!

A Natalis elkészítésénél arra törekedtek, hogy a pályázati kiírásban szereplő alapanyagok közül megtalálják azt a hármat, amely a legjellemzőbb volt a korszakra, és amelyekkel a legszebb ízharmóniát lehet elérni. Így esett a választás a mogyoróra, a kávéra és a csokoládéra.

Mogyorós, kávés és csokis ízözön a Natalisban - Forrás: Budapest Brand nZrt.

Mogyorós, kávés és csokis ízözön a Natalisban – Forrás: Budapest Brand nZrt.

 

A Belvárosi Auguszt Cukrászda győztes alkotása, a Natalis - Fotó: Budapest Brand nZrt.

A Belvárosi Auguszt Cukrászda győztes alkotása, a Natalis – Fotó: Budapest Brand nZrt.

„Célunk egy olyan sütemény elkészítse volt, mely a Budapest alapításának korára jellemző magyar cukrász hagyományok előtt kíván tisztelegni. Tortánk megjelenésében idézi a korszak nagy klasszikusait (dobostorta, Eszterházy-torta), ugyanakkor azoktól eltérő ízvilággal rendelkezik. Arra törekedtünk, hogy a kiírásban szereplő alapanyagok közül megtaláljuk azt a hármat, amely szerintünk a legjellemzőbb volt a korszakra, és amelyekkel a legszebb ízharmóniát tudjuk elérni. Így esett a választásunk a mogyoróra, a kávéra és a csokoládéra. A hangsúly a mogyorón van, míg a kávé és a csokoládé a maguk kesernyés, aromás ízeivel kitűnően gazdagítják a mogyoró ízét. A csavart az áfonya adja, melynek savassága könnyebbé és vibrálóvá varázsolja az összhatást” – mutatta be Müller Csilla, a torta megálmodója a nyertes süteményt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top