nlc.hu
Életmód

90 évesen ment nyugdíjba, soha nem hiányzott a munkából

90 évesen ment nyugdíjba a néni, aki egyetlen napot sem hiányzott a munkából

Elsőként ért be, utolsóként távozott és soha, egyetlen napot sem hiányzott a munkájából. Ez a 90 éves néni most, 74 év után ment nyugdíjba.

A 90 éves Melba Mebane 74 év után végre nyugdíjba ment. A texasi néni több mint hét évtizedes munkaviszonya során soha nem ment betegszabadságra, vagy hiányzott más okból a munkahelyéről, ami a Dillard nevű áruház volt. Ez volt Mebane egyetlen munkahelye: 17 évesen itt kezdett, és most innen vonul vissza, hogy a jól megérdemelt pihenését töltse.

Először a lifteknél dolgozott az akkor még tinédzser Melba, majd előléptették a férfiruha-osztályra, később pedig a kozmetikumokéra. Most, hogy nyugdíjba megy, különleges kitüntetést kapott a Dillard üzletvezetőjétől, James Saenztől. „»A kiválóságon túl« névre keresztelt kitüntetés a várakozáson felülmúló évtizedes szolgálatért jár Melbának. Hiába változott meg a világ azóta, amióta elkezdett itt dolgozni, az értékrendje a mai napig megingathatatlan” – mondta a helyi texasi tévécsatornának, a KLTV7-nek Saenz.

Melba Mebane

Fotó: Youtube / KLTV 7

Egy, a néni fényképével ellátott emléktáblát is kihelyeztek a falra. „Ez addig marad itt, amíg a Dillard áll” – tette hozzá. A Fox Newsnak ilyen szavakkal nyilatkozott Mebane-ről:

„Nem puszta eladó. Ő az anyánk. Vezet minket. Tanácsokat ad az élethez. Fantasztikus ember. El tudják képzelni, hány embert tanított, képzett és inspirált arra, hogy jobb legyen?” 

A Dillardnál töltött évei során Mebane-nek született egy fia, Terry, akit egyedülálló anyaként nevelt fel. „Megállíthatatlan” – mondta édesanyjáról a férfi. „Mindig ő volt az első a munkahelyén, az ő pultja állt a leghamarabb kész a vásárlók fogadására.”

Az utóbbi 25 évben Melba egyébként bármikor nyugdíjba mehetett volna. De William Dillard, az áruház alapítója megmondta a néninek, hogy addig dolgozik itt, ameddig csak szeretne. Esti- és vasárnapi műszakokat azonban már nem kapott. „És ezzel meghosszabbította édesanyám életét” – magyarázta Terry.

És hogy mit tanácsol a most már nyugdíjas néni a jövő generáció munkavállalóinak?

„Menj be dolgozni. Ne csak a fizetésért csináld. És maradj ott, ahová Isten rendelt téged.”

 

 Melba a nyugdíjas éveit utazással, finom ételek kipróbálásával és pihenéssel tervezi tölteni.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top