nlc.hu
Életmód

Kismama helyett a férjét vitték el a mentők

Várandós nőhöz riasztották a mentőket, de végül a férjét vitték kórházba

Míg egyikük rendbe jött, addig a másik lett rosszul.
kismama

Egy aggódó fiatal pár kérte a mentők gyors segítségét Pest megyébe, a hétvégén, mert a várandós nő rosszul érezte magát – számolt be az esetről az Országos Mentőszolgálat a közösségi oldalán. A pár az első gyermekét várja, ezért nagyon megijedtek a hirtelen jelentkező rosszulléttől. A mentők perceken belül a helyszínre értek és megvizsgálták a kismamát.

Kiderült, hogy csupán leesett a vércukorszintje, állapota pedig az ellátás után gyorsan rendeződött is. Ellentétben a férjéével, aki annyira megrémült a történtektől, hogy vérnyomása riasztóan magas lett, így végül őt szállították – stabil állapotban – kórházba a mentők.

Pár hete amúgy egy, az utcán lezajlott, szerencsés szülésről szóló esetet osztott meg a mentőszolgálat. A 40 év körüli nő rosszul érezte magát és kiment levegőzni, hátha jobban lesz, ám a parkolóban hirtelen beindult a szülés. Az anya teljesen egyedül, néhány perc alatt világra hozta első gyermekét. Ezután a szomszédja segítségét kérte, aki beültette őket a fűtött autójába, majd a mentők segítségét kérte.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top