nlc.hu
Életmód

A kismamák szerint csúsznak a neki járó kifizetések, az államkincstár válaszolt

A kismamák szerint csúsznak a nekik járó kifizetések, az államkincstár válaszolt

A rendszerek állítólag megbízhatóan működnek.

Többen is jelezték a Telexnek, hogy késnek a kismamáknak járó kifizetések, van, aki november végén szült, de azóta nem kapta meg a szülés után közvetlenül járó csecsemőgondozási díjat (CSED).

„November 30-án szültem, volt rendes, bejelentett munkaviszonyom, ehhez képest a mai napig nem kaptam CSED-et se én, se a kolléganőm, aki két héttel utánam szült. A munkáltatói oldalon mindent leadtak időben” – írta egy olvasó.

Míg egyes információk szerint a csúszás oka lehet az, hogy új felületen kell beadni az igényeket, amik viszont nem mindig jutnak célba, az államkincstár szerint a rendszereik megbízhatóan működnek.

Kismama karjában tartja a gyermekét

Fotó: Pexels

„A sajtóban megjelentekkel ellentétben a Magyar Államkincstár informatikai rendszerei megbízhatóan működnek, a Kincstár több millió ügyfelének (állampapír, nyugdíj, családtámogatás stb.) nyújt online szolgáltatásokat. Mindenki megkapja a neki járó táppénzt és egyéb juttatásokat, a kérelmek beérkezése és folyamatos feldolgozása a Kormányhivatalokban történik, az ehhez szükséges informatikai rendszer a Kincstár által teljes körűen biztosított”

– válaszolták a Telexnek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top