nlc.hu
Életmód

8 éves kislány lábát amputálták

Hetekkel az amputációja után már táncol a 8 éves kislány

Egy szerencsétlen balesetben elvesztette a jobb lábát a 8 éves Alys, de a jókedvét és az életerejét nem. Az orvosok is csodálják, hogy táncra perdült.

A húgával játszott a 8 éves walesi Alys, amikor a család kerti fűnyírója elütötte és úgy megsebezte a kislány jobb lábát, hogy végül térd alatt amputálni kellett. A Sun beszámolója szerint Alys versenyszerűen táncolt, a baleset előtt épp arra készült, hogy ő képviseli Walest egy Los Angeles-i táncversenyen.

amputált lábú lány

Alys műlábbal is remekül táncol (Fotó: Swansea Bay NHS)

Sokkot kaptam a baleset után. Azt hittem, már sosem leszek képes táncolni” – mondja Alys, aki igazán akkor kapott erőre, amikor tolószékbe ültették. „Nem akarta, hogy bárki segítsen neki” – mesélte Nia, Alys édesanyja.

Nem sokkal később Alys kapott egy lábprotézist, és felépülése megdöbbentette az orvosokat. Paul Drayton, a swansea-i Artificial Limb and Appliance Center munkatársa a következőket mondta: „Kivételesen gyorsan rájött a használatára. Hamarosan az iskolában és a táncóráján is használta.”

Édesapja, Dylan szerint a baleset pillanata örökre velük marad, de nem lehet abban a pillanatban élni, bármilyen szörnyű is, de előre kell lépniük.

Alys mindenesetre megtette az első lépést, mert orvosait gyönyörű tánccal kápráztatta el, alig tíz héttel az amputációja után.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top