nlc.hu
Életmód

Félresikerült gyomorszűkítő műtét

Gyomorszűkítő műtétre ment, horrorkezelést kapott

A skót nő mindenkit óva int az olcsó külföldi műtétektől.

Rosie Ritchie, a skóciai Bellshillből, egész életében a súlyával küszködött. A 24 éves nő falási rohamai miatt 165 kilóra hízott, a háziorvosa pedig figyelmeztette, hogy nem éli meg 30 éves korát, ha nem tesz lépéseket a fogyás érdekében.

Miután átnézte a lehetőségeket, úgy döntött, nem a diétás étrend és a több mozgás mellett teszi le a voksát, hanem elrepül egy török klinikára, ahol 3 ezer font (1,3 millió forint) ellenében gyomorszűkítő műtéten esik át.

Kórházi ágyon fekvő beteg karja infúzióval

Majdnem belehalt a műtétbe (Fotó: Unsplash)

Rosie álma azonban a gyors megoldásról rémálommá vált, és egy ponton attól tartott, hogy meg fog halni. A Daily Mailnek arról panaszkodott, hogy a kórház falain vérfoltok voltak és a műtét után arra ébredt, hogy a gyomra egy része az ágya melletti műanyag zacskóban volt – hátha „vissza kell tenni”.

Azt állítja, hogy három napig mellette hagyták a kioperált gyomrát, ami a tűzforró szobában hamar penészedni kezdett, ezért Rosie önhatalmúlag kidobta a zacskót.

A sebészek ráadásul túl szorosan varrták össze a gyomrát, ami megnehezítette az étkezést, és súlyos hányástól szenvedett, ami arra kényszerítette, az Egyesült Királyságban is felkeressen egy kórházat, hogy orvosolják az elromlott műtétét.

Rosie, akinek két gyermeke van, most óva int másokat, hogy messzire utazzanak egy olcsó beavatkozásért. Már az első jelek gyanúsak voltak, amikor ugyanis megérkezett a kórházba, Ritchie asszony ezt mondta: „Benéztem az egyik földszinti szobában, és ott volt egy hatalmas tégely tele a zsírleszívásból eltávolított zsírral. A falakat és a padlót mindenhol vér borította. Úgy nézett ki, mint egy mészárlás helyszíne. Ekkor kezdtem teljesen pánikolni. Haza akartam menni.

A műtét alatt lekötözték, ő pedig nem tudott az orvosokkal beszélni, mert a sebészek csak törökül tudtak. „Az arcomat simogatták, nyugtatgattak, de nem értettem őket. Azt hittem, meg fogok halni.

Ráadásul később további 2000 fontot (890 ezer forintot) követeltek tőle, mert megoperálták a gyomorsérvét is. Utóbb azonban az orvosok beleegyeztek, hogy többletköltség nélkül kezeljék a sérvet.

Azt is állította, hogy az orvosok nem kínáltak neki fájdalomcsillapítást műtét után vagy antibiotikumot – annak ellenére, hogy a penicillin-allergiában szenvedők számára is rendelkezésre állnak alternatívák.

Azonban hat héttel a műtét után súlyos szövődmények alakultak ki nála, mert túl szorosan varrták össze a gyomrát. Most, hónapokkal a műtét után még mindig szövődményekkel küzd, beleértve a visszatérő gyomorfájdalmat, valamint a gyomor és a nyelőcső fekélyesedését.

A nőnek további gyomor-bypassra lehet szüksége a külföldi műtétből származó szövődmények felszámolásához.

Mára 86 kilót fogyott, de arra kéri az embereket, hogy ne menjenek Törökországba orvosi kezelésekre – még akkor sem, ha a szolgáltatók jó hírűnek tűnnek az interneten.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top