Életmód

92 kilót fogyott, hogy megmentse a házasságát

A túlsúlya miatt a nyaraláson sem tudott a férjével menni a kirándulásokra.

Shelby Villatoro világéletében túlsúlyos volt, már 12 éves korában 76 kilót nyomott. Semmit sem tudott az egészséges táplálkozásról, hatalmas adagokat evett, zöldséget pedig csak konzervként, jó sok vajjal fogyasztott.

A floridai nő 25 éves korában volt a legsúlyosabb, akkor 186 kilót mutatott a mérleg. Korábban viszont nem foglalkozott a túlsúlyával, csak 2017-ben döntötte el, hogy változtat az életmódján, és megmenti a házasságát.

A férjével elutaztak, amikor az első házassági évfordulójukat ünnepelték. Ám Shelbynek kínokat okozott a túlsúlya, így a vakáción nem tudott a férjével menni a tervezett kirándulásokra. Egy nap séta után bedagadt a bokája, fájtak az izmai, és sírva vette tudomásul, hogy nem tud felmenni egy kilátóba. Még a buszon sem tudott férje mellett ülni, mert nem fértek el.

Miután hazautaztak, beszélt az orvosával, hogyan tudna lefogyni. Teljesen új étrendre tért át, mindennap gyalogolt fél órát, és két hónap alatt le is fogyott 10 kilót. De állandóan azt érezte, hogy éhes, és teljesen elkeseredett, mennyire messze van még az egészséges testsúlytól.

Ezért inkább a gyomorszűkítő műtétet választotta, 2018 januárjában csőgyomor műtétet hajtottak végre rajta. Ennek köszönhetően egy éven belül a felére csökkent a testsúlya.

Most Shelby 92 kiló, és elmondhatatlanul boldog, hogy megváltoztatta az életmódját. Magabiztosabb, boldogabb, és a férjével is sokkal jobb lett a kapcsolata.

Amikor kimozdulnak otthonról, nem étterembe mennek, hanem bicikliznek, korcsolyáznak, vagy hullámvasutaznak. A súlyát egészséges étrenddel és mozgással tartja kordában. Hetente legalább háromszor végez testedzést, és naponta 11 ezer lépést tesz meg.

(Yahoo Lifestyle)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top