nlc.hu
Életmód

Párkapcsolati erőszak áldozata lehetett Bertók Kriszti

Állítólag bántalmazó kapcsolatban élt a 25 éves korában öngyilkosságot elkövető fotós, Bertók Kriszti

Édesanyja azt üzeni azoknak, akik bántalmazó kapcsolatban élnek, hogy kérjenek segítséget.
Bertók Kriszti,

Mint arról tavaly júliusban beszámoltunk, 25 éves korában meghalt Bertók Kriszti, fotográfus, grafikus, modell. A 444 most úgy értesült, hogy a fiatal nő öngyilkossága után arra utaló nyomokkal szembesült az édesanyja, Takács Krisztina, hogy a lánya a párkapcsolatában bántalmazás áldozata volt.

Mint mondja, a barátjával beszélt utoljára a lánya. „Összevesztek, ő elment enni, és mire visszament… Nekem az is furcsa, hogy egy pár úgy összeveszik, hogy az egyikőjük megöli magát, a másikuknak meg nincs gyomoridege, hanem beül valahova enni. (…) Amikor 2022 nyarán összeismerkedtek, nagyon sok jó dolgot mondott el Kriszti róla. Aztán megváltozott: a férfi alázta, és a legdurvább az volt, hogy el is hitte magáról, hogy a fiúnak igaza van. Teljesen magára maradt, annyira szégyellte ezt a kapcsolatot, hogy nem beszélt róla senkinek” – nyilatkozta megtörve Takács Krisztina, aki arra a kérdésre, hogy voltak-e fizikai bántalmazásra utaló nyomok a lányán, a következőket árulta el: „Június 9-én összetörte a fiú Kriszti lakását, a telefonját, az ajtót. A monitorját is szétverte, és az összetört darabokkal dobálta Krisztit. A szőnyeg tele volt apró szilánkokkal. Egy pudingot úgy a falhoz vágott, hogy 3’60-as belmagasság mellett a plafon is tiszta puding volt. Kriszti a húgának írt, hogy nem tudna-e neki kölcsönadni egy telefont, mert a fiú összetörte a telefonját. És akkor húga meg a párja átmentek azzal, hogy elzavarják onnan, és Krisztinek segítségére lesznek, de Kriszti nem engedte be őket. Ott volt bent a fiú. A húga szerint Krisztinek kisebb szorításnyomok látszódtak a nyakán és a kezén. A combján dagadt, vörös nyomok voltak. (…) Ezt nem kézzel csinálták: vaskos hurka volt a combján. Ezek után a húga próbálta rávenni, hogy menjenek a rendőrségre, de Kriszti akkor azt mondta, hogy de hát ő is védte magát, meg ő is bántotta a fiút.”

Takács Krisztina szerint fontos beszélni a bántalmazásról, mert ami a lányával történt, lökést adhat a hozzá hasonló helyzetben lévő embereknek ahhoz, hogy lépjenek ki a kapcsolatból. „Azt szeretném, hogy azok a nők, vagy akár férfiak, akik hasonló helyzetben vannak – mindenki, aki bántalmazó kapcsolatban él – önmagukat válasszák. Nem kell a másikat választani, önmagukat válasszák! Vannak lehetőségek, kérjenek segítséget, és kapaszkodjanak ki ebből, mert nem véletlenül hívják azokat az embereket túlélőnek, akik ebből kiszállnak” – hangsúlyozta.

Van segítség!

Ha te vagy valaki a környezetedben krízishelyzetben van, hívd mobilról is a 116-123 ingyenes lelkielsősegély-számot!

Kiemelt fotó forrása: Instagram / @bertokkriszti

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top