nlc.hu
Életmód

Nyaralás Dubajban gyerekekkel

Nyaralás Dubajban gyerekekkel? Simán!

Dubaj sokkal többet kínál, mint azt gondolnád: a következő dubaji látnivalók tökéletesek a gyerekeknek és a felnőtteknek egyaránt.

Dubaj a csillogásról, luxusról ismert, a hatalmas felhőkarcolókról, amelyek előtt elegáns autók parkolnak. De ez csak az egyik oldala a városnak, ismerd meg Dubaj gyerek- és családbarát arcát! Egy olyan várost, ami tele van vidámparkokkal, káprázatos kiállításokkal és látványosságokkal – mindezek teszik Dubajt kiváló célponttá a családi nyaraláshoz.

1. Burj Khalifa

Burj Khalifa (Forrás: Getty Images)

Burj Khalifa (Forrás: Getty Images)

A világ legmagasabb épületének, a Burj Khalifának a megmászása gyerekek és felnőttek számára is rendkívüli élmény. A 828 méter magas felhőkarcoló olyan elképesztő méretekkel bír, hogy a magasban az agy nehezen tudja befogadni a látványt, ami a szemünk elé tárul. A kilátás a zárt térben is szédítő, de a kilátóteraszról – a 124-125. emeleten, 456 méter magasan – a szabadban élvezheted Dubaj panorámáját, ami páratlan tapasztalat még egy olyan tériszonyosnak is, mint én.

2. The View at the Palm

Palm Jumeirah (Forrás: Getty Images)

Palm Jumeirah (Forrás: Getty Images)

Ha van valami, ami kifejezi Dubaj különlegességét, akkor az a világhírű Palm Jumeirah mesterséges sziget, amit a legjobban a The View at the Palm kilátóról nézhetünk meg. 240 méter magasan, az ikonikus Palm Tower 52. szintjén található The View panorámás, 360 fokos kilátást kínál a Palm Jumeirah-ra, az Arab-öbölre és azon túlra.

3. Dubai Frame

Dubai Frame (Forrás: Visit Dubai)

Dubai Frame (Forrás: Visit Dubai)

Ha pedig még mindig szeretnél a magasból körülnézni – érdemes! -, és úgy gyönyörködni Dubajban, hogy közben egy hihetetlen építészeti alkotásban sétálsz, akkor irány a Dubai Frame, ami a világ legnagyobb keretszerkezetének rekordját tartja – mert olyan, miért egy óriási képkeret. Ez a keret-kilátó lehetővé teszi, hogy északról Dubaj régi kerületeit, délről pedig a modern városképet lássuk, egyszerre figyelhetjük meg Dubaj múltját és jelenét. A Frame-ben megtudhatjuk azt is, milyen érzés az, ha a levegőben sétálunk a különleges, üvegből készült padlórész miatt.

4. Legoland és Motiongate vidámpark

Legoland bejárata (Forrás Getty Images)

Legoland bejárata (Forrás Getty Images)

A Dubai Parks and Resorts két vidámparkot egyesít egy helyen. A Legolandnek a 2-12 év közötti korosztály a célcsoportja, de felnőttként is remek szórakozást kínál. A Minilandet kicsik és nagyok is imádják: az interaktív kiállításon 20 millió kockából épített legendás építményeket, a Közel-Kelet és Dubaj leghíresebb épületeit tudjuk megnézni. A LEGO Factory-ben pedig végigkövethetjük azt is, hogyan készülnek a híres LEGO-kockák.

A Motiongate vidámparkban minden gyerek otthon fogja magát érezni, aki szereti a hollywoodi stúdiók kedvenc mesefilmjeit: életnagyságban elénk tárulnak a DreamWorks, Columbia Pictures és Lionsgate legjobb filmjeinek díszletei és szereplői. A Szellemirtók, a Hupikék törpikék, a Shrek, a Kung Fu Panda, a Hotel Transylvania, vagy épp Az éhezők viadala is többek között csak arra vár, hogy a vidámparkban megismerkedjünk közelebbről velük. Ha pedig a vidámparkozás közben megéheztünk, akkor alig 6 perc autókázásra van a Motiongate-től a Lapita Resortban az Ari restaurant, ami varázslatos, buja zöld környezetben várja azokat, akik a pizzán túl szívesen megkóstolják a polinéz ízeket is.

5. Al Shindagha Museum

Al Shindagha Museum (Forrás: Visit Dubai)

Al Shindagha Museum (Forrás: Visit Dubai)

Az Al Shindagha Museum betekintést nyújt Dubai történelmébe. A Közel-Keletről is rengeteget tanulhatunk az 1787-ben épült régi Al Fahidi erődben, és azt is megtudhatjuk, hogyan lett a kopár sivatagból egy nyüzsgő metropolisz. A múzeum Dubai Creek: Birth of a City című kiállítása egy korszerű multimédiás élményt nyújt, amely végigvezeti a látogatókat a terület évszázadokon átívelő drámai fejlődésén. A gondosan összeállított múzeumi túra interaktív videókat, fényképeket és tapintható tárgyakat, sőt, illatokat is tartalmaz, így minden érzékszervünket megmozgatva megismerhetjük Dubaj születésének történetét és örökségét.

6. Global Village

Global Village (Forrás: Getty Images)

Global Village (Forrás: Getty Images)

A hatalmas Global Village komplexum a kultúra, a szórakozás és a vásárlás különleges helyszíne Dubajban. Több mint 90 kultúrát ismerhetünk meg itt közelebbről, egyetlen helyszínen. A tematikus pavilonokban az egyes országokat képviselő gyönyörű kézműves termékek és ízletes ételek sokaságát találhatjuk, közben pedig minden este kulturális előadásokat, valamint nemzetközi zenei produkciókat is élvezhetünk.

7. Ski Dubai

Ski Dubai (Forrás: Getty Images)

Ski Dubai (Forrás: Getty Images)

Az az élmény, hogy a sivatag közepén egy teljesen valós, működő síközpontba léphetünk be, már önmagában megéri a belépő árát, de ez a hógömbös téli csodaország – egy bevásárlóközpont közepén – sokkal többre is jó, nem csak nézni lehet. A Ski Dubai középpontjában egy 85 méteres, mesterséges hegy áll, amely öt sípályával rendelkezik, köztük a világ első fedett fekete pályájával, így a haladó síelők is találnak itt kihívást. A kisebb gyerekek és kevésbé bátor felnőttek a havas játszóteret élvezhetik, ahol szánkópályák, jégbarlangok és forró csoki is várja a látogatókat.

8. AYA Universe

AYA Universe (Forrás: Visit Dubai)

AYA Universe (Forrás: Visit Dubai)

Az AYA Universe egy egészen különleges univerzumot tár elénk, ami biztos, hogy az egész családot elvarázsolja. Az AYA univerzumában a művészetet és a technológiát 12 teremben ötvöző, vibráló, interaktív élményekkel teli termekben bolyonghatunk a csodák között. Itt nem igaz az, hogy mindent a szemnek és semmit a kéznek, az AYA termeiben játszhatunk a fényekkel, formákkal, sodródhatunk és álmodozhatunk, miközben az univerzum születését, a csillagokat látjuk, fényben pompázó kertekben barangolunk, és a végtelent áthidaló folyókon haladunk át.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top