nlc.hu
Életmód

Átverték az építtetők az idős nőt

Két lakásra is befizetett, most mégis az utcára kerülhet a 82 éves nő

Egy magyar nyugdíjas kálváriája az építőiparral.
Magdika,

Méltatlan helyzetbe került 82 évesen Tarr Lajosné Magdika. Egyik helyről a másikra költözik, holott papíron két lakása is van, ám egyikben sem tud lakni.

Mint a Tények Plusz riportjából kiderül, az idős asszony 6 év alatt 2 lakásra is befizetett, ám mindkét esetben csődbe ment és felszámolás alá került az építtető cég. Kétszer 15 millió forinttal szállt be egy váci és egy veresegyházi új építésű lakásba. Előbbi el is készült, de nem tud beköltözni, mert se víz, se villany, se használatbavételi engedély nincs, az utóbbinak pedig csak a falai állnak.

A Gyermekliget lakópark Veresegyház leggrandiózusabb beruházásának indult, de tragédia lett a vége: mindenki bukta a pénzét és a lakását is. Az idilli lakópark helyén mára csak félkész házak vannak, a milliárdos beruházásból ugyanis ennyi maradt a befuccsolt építkezés nyomán. Legalább 100 család számára vált egyértelművé, hogy átverés áldozata lett. Az összes spórolt pénzüket beletették, mégsem kapták meg az álomotthont. Több mint 5 éve már be kellett volna költözniük Veresegyház egyik legcsodálatosabb részére, de se pénz, se lakás, se felelős. A károsultak arra számítanak, hogy a felszámolási eljárás után talán sikerül egy új befektetőt találni, aki befejezi a félkész lakóparkot.

Az idős asszonyt – aki építési csalás áldozata lett – az tartja életben, hogy a gyerekei törődnek vele és tartják benne a lelket. A lánya Svédországban él, oda néha kiutazik, de azt mégsem tudná elképzelni az otthonának, mivel nem beszéli a nyelvet, így állandóan a lányára lenne utalva.

Tavaly befogadta egy barátnője a kertjében álló házikóba, ahol korábban a lánya lakott. Ám amint visszaköltözne a fiatal nő, Magdikának mennie kell. Az idős asszony ezért nem túl derűlátó: “Én már olyan idős vagyok, nekem már albérletet sem adnak ki. Legalábbis nem szívesen”.

Kiemelt fotó forrása: TV2 / Tények Plusz – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top