nlc.hu
Életmód
Rákra figyelmeztet ez az ártatlannak tűnő jel

Rákra figyelmeztet ez a hétköznapi, ártatlannak tűnő jel

Szakértők egy olyan tünetre hívják fel a figyelmet, melyet sokan és sokszor tapasztalhatunk, nem is feltétlenül jelent nagy bajt, ha azonban krónikussá válik, érdemes alaposabban utánajárni a jeleknek. 

Mindannyian megtapasztaltuk már, milyen kellemetlen érzés, amikor reggel, esetleg éjszaka közepén arra ébredünk, hogy átizzadtuk pizsamánkat vagy ágyneműnket. Ilyesmi bárkivel előfordulhat, az okok között pedig éppúgy meghúzódhat rossz álom, mint szorongás, valamely gyógyszer mellékhatása, fűszeres vacsora vagy egyszerűen magas hőmérséklet. 

Most azonban arra figyelmeztetnek az orvosok, hogy vegyük komolyan ezt a jelenséget akkor, ha visszatérő, elhúzódó problémává válik. Ez ugyanis a rák egyik lehetséges, bár kevésbé ismert jele lehet, mely különösen a következő típusokra jellemző: Hodgkin limfóma, karcinoid tumorok, leukémia, csontrák, prosztatarák, veserák,  csírasejtes tumorok.

Forrás: mirror

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top