nlc.hu
Életmód
Óriási felháborodást váltottak ki a kisállat-automaták

Óriási felháborodást váltottak ki a kisállat-automaták

Kiverte a biztosítékot.

Kisállat-automatákat állítottak fel egyes kínai városokban. Élő macskákat, kiskutyákat és rágcsálókat lehet ezekből megvásárolni. Az automatákról készült felvételek azonban óriási felháborodást váltottak ki. Etikátlannak találták a kommentelők a kisállat-értékesítés újfajta üzleti modelljét.

A netre felkerült videókon jól látszik, hogy kis rekeszekben alszanak a megvásárolható kiscicák, kiskutyák, ám ezeknek a „dobozoknak” a mérete alig elendő ahhoz, hogy megforduljanak a kisállatok. A rekeszek előtt egy átlátszó ajtó van, a kiscicák, kiskutyák pedig szinte klausztrofóbiás körülmények közé vannak bezárva.

Több kommentelő arról is beszámolt, hogy sok ilyen automatában pusztult már el kisállat a megfelelő gondozás hiánya miatt.

Nem ez az első eset olyat állatos divathóbort Kínából, ami kiverte a biztosítékot. 2008-ban, a pekingi olimpia idején terjedt el az élő állatos kulcstartó: amikor is vízzel teli, lehegesztett műanyag zacskóba zárták őket, és kulcstartóként értékesítették. A színes folyadékban teknős, hal, szalamandra, valamint béka volt, mellette pedig pár műanyag gyöngy. Az árusok szerint az oxigénnel dúsított vízben az állatok akár 3 hónapig is életben maradnak mindenféle gondozás, etetés nélkül, ám a szakemberek erősen kételkedtek ebben az állításban, mert nemcsak az oxigén- és a táplálékhiány, de az ürülékük miatt termelődő ammónia is napok alatt végezhet a velük. A meleg, a bezártság miatti stressz és a hordozással együtt járó rázás pedig még tovább gyorsíthatja az elkerülhetetlen véget. Az akkor 3-5 dollárért (1000-1500 forintért) megvehető olcsó kis szuvenírt kedvelték a helyiek, mert úgy vélték, szerencsét hoz.

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top