nlc.hu
Életmód
Összeverekedett a tökéletes fotó miatt két hegymászó a Mount Everesten - videó

Összeverekedett a tökéletes fotó miatt két hegymászó a Mount Everesten – videó

Ütötték-verték egymást.

A tökéletes fotó miatt verekedett össze két kínai férfi a Mount Everesten, Tibetben, erről videó készült – számolt be a Tények. Egy csoportos túrán vettek részt, amikor a túravezető csoportképet akart készíteni. A kirándulásnak ezen a pontján, egy emlékműnél már jól látszott a havas hegycsúcs, ezért az idegenvezető arra kérte a csoportot, hogy álljanak össze egy közös képre. 

Két kínai férfi azonban mást gondolt arról, mi a tökéletes beállítás és összevesztek. A vitájuk azonban verekedésbe torkollt: egy idő után már ütötték-verték, sőt rugdosták is egymást, utána pedig még földre is levitték egymást.

Először a párjaik és a túravezető próbálta őket szétválasztani, ám nem jártak sikerrel. Végül a rendőrök vetettek véget a verekedésnek. Az összebalhézó turistákat őrizetbe vették.

A Mount Everestre amúgy minden évben több ezer turista és sok hegymászó is ellátogat.

A nepáli hatóságok nemrég elkezdték megtisztítani a világ legmagasabb hegycsúcsát, mert az olvadás miatt tonnaszám kerül elő a hó és a jég alól a szemét, valamint a hegyen meghalt mászók testei. A serpáknak a hegyen szétszórt szemétből eddig 11 tonnányit sikerült összeszednie és lehoznia.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top