nlc.hu
Életmód
Rendszeresen edzőterembe jár a 97 éves dédi

Rendszeresen edzőterembe jár a 97 éves dédi

Másokat is erre ösztönöz.

„Soha nem vagy túl öreg ahhoz, hogy edzőterembe járj!” – hangoztatja a 97 éves, ohiói Merce Hershey, akinek 5 gyereke, 8 unokája és egy dédunokája van. Az idős asszony a Good Morning America című műsorban elmondta, hogy két évvel ezelőtt, 95 évesen kezdett el edzőterembe járni, mivel egészségesebb akart lenni, hogy megelőzze az időskorral járó gerincferdülést és az esetleges háttöréseket.

Abban reménykedtem, hogy megerősödhetek. Egyáltalán nem volt bennem félelem, csak lejöttem az edzőterembe” – mesélte Hershey, aki eleinte 2 kilót tudott kinyomni fej fölé, ám mára már – heti kétszeri edzéssel, személyi edző segítségével elérte, hogy – 15 kilót.

Hershey elmondta, hogy az orvosa is észrevették a fejlődését. „Javult a csontsűrűségem. Szóval ez jó. Még mindig járókerettel sétálok, de elégedett vagyok az eredménnyel. Tényleg kiváló egészségnek örvendek. Az orvosom is azt mondta, hogy fantasztikus, amit elértem” – meséli az idős asszony, aki 97 évesen az edzőterem legidősebb tagja, ezzel pedig másoknak is inspirációt jelent.

Elképesztő fejlődést ért el. Remek példája annak Hershey, hogy bárki megerősödhet” – dicsérte a személyi edzője.

Néha felmerül bennem, hogy jaj, nincs kedvem elmenni, de aztán mégis jövök, és sokkal jobban érzem magam” – vallotta be az egykor iskolatitkárként dolgozó asszony.

(via)

Kiemelt fotó forrása: Good Morning America – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top