nlc.hu
Életmód

Vak férfit tiltott ki az edzőterem a nők „bámulása” miatt

Kitiltottak egy vak férfit az edzőteremből, mert „bámulta” a nőket

Az edzőtermi zaklatás nagyon is valóságos, a kelletlen tekintetektől joggal érzi magát rosszul valaki. De ez a vak férfi talán mégsem olyan aktív résztvevője a problémának.
Toby Addison, edző nő

Toby Addison TikToker és focista látóként született, azonban 11 éves korára a látása 80 százalékát elvesztette. Most, 21 éves korában a látásának már csak 4 százaléka maradt meg. A srác a Happy Hour podcastben mesélte el élete egyik legfurább és legkellemetlenebb esetét, ami 17 éves korában történt: ekkor ugyanis kitiltották egy edzőteremből, mert bámulta a nőket.

„Egyenesen magam elé néztem, de sajnos volt előttem egy nő, aki éppen edzett. Nem tudom, mit csinált pontosan, talán guggolásokat végzett, ahol sokkal kiszolgáltatottabb helyzetben van az ember, és nem akarja, hogy nézzék. Szóval odajött hozzám, de először nem is tudtam, hogy nekem beszél. Nem csináltam semmi rosszat, a magam dolgával foglalkoztam” – idézte fel Toby. 

Ekkor a nő valami olyasmit szólt be a fiúnak az elmondása szerint, hogy „Miért bámulsz folyamatosan? Állj le. Ne legyél már ennyire para”. Toby ekkor gyorsan bocsánatot kért, és elmagyarázta, hogy félreértés történt. Elmondta, hogy vak, és hogy bizonyítsa, még a botjára is rámutatott.

Toby a podcastben kifejtette, hogy tudja, mennyire valódi az edzőtermi zaklatás, ezért el tudja képzelni, hogy a nő talán azt hitte, hogy a bot csak valami kellék lehetett. Mert róla azt gondolhatta, hogy valami különösen perverz figura lehet, aki a vakság álcája mögé bújva kémleli a nőket. Így hát a nő végül nem hitt az akkor 17 éves srácnak, akit a konditerem személyzete azonnal kitiltott.

Toby elmesélte, hogy ez akkoriban eléggé „lerombolta az önbizalmát”, de azóta megtanult kiállni magáért. A srác egyébként arra használja a már 250 ezer követővel rendelkező TikTok-csatornáját, hogy felhívja a figyelmet a vakok és gyengénlátók küzdelmeire és a diszkriminációra, amivel szembe kell nézniük nap mint nap.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top