nlc.hu
Életmód
A leggyorsabb telefontöltés

Így töltheted fel a leggyorsabban a telefonod

Veled is előfordult már, hogy túl későn vetted észre, hogy elfelejtetted feltenni töltőre a telefonod? Íme néhány hasznos tipp, hogyan gyorsíthatod meg a töltést!

Repülős üzemmód

Az első lépés a gyors feltöltés érdekében, hogy kapcsold a készüléket repülős üzemmódba, ami letiltja a wifit, a hívásokat és a Bluetooth-t. Ez elősegíti, hogy az akkumulátor minden energiáját a töltésre összpontosítsa.

Alacsony töltöttségű mód

Ha a töltés alatt mindenképp fontos, hogy elérhető maradj, akkor a repülős üzemmód helyett válaszd az alacsony töltöttségű módot. Ez a beállítás is kíméli az akkumulátort, ugyanakkor továbbra is tudsz hívásokat és üzeneteket fogadni a készüléken. 

Kapcsold ki az optimalizált akkumulátortöltést!

Mind az iPhone-ok, mind az androidos készülékek rendelkeznek optimalizált töltésnek nevezett beállítással, amely bekapcsolt állapotban, normál használati időben csak 80%-ra tölti fel a telefont. Bár ez lassítja az akkumulátor öregedését, ugyanakkor megakadályozza, hogy napközben teljesen feltöltődjön. A kikapcsolásához lépj be a Beállítások > Akkumulátor menüpontba. Ezután egyszerűen kapcsold ki az „Optimalizált akkumulátortöltés” ​​(iPhone) vagy az „Akkumulátorvédelem” (Android) funkciót!

Telefon töltőn

Illusztráció: Getty Images

Vedd ki a tokjából!

A készülék lassabban töltődik felforrósodott állapotban, bizonyos típusú tokokban pedig túlzott hő keletkezhet, ami befolyásolhatja az akkumulátor kapacitását és a töltési sebességet. Amennyiben fel akarod gyorsítani a töltést, vedd ki a telefont a tokjából!

Dugd a fali konnektorba!

A telefon töltése külső akkumulátorról, autós töltővel vagy a számítógép USB-portján keresztül kényelmes lehet, azonban általában a fali aljzatba csatlakoztatott töltő az, ami a leggyorsabban tölti fel a telefont. 

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top