nlc.hu
Életmód
Gigapók Szlovákiában

Tenyérnyi méretű pókra bukkant a házában egy stomfai férfi – jól tette, hogy nem nyúlt hozzá

Ledöbbent, mert ilyennel még nem találkozott.

Hatalmas pókkal találta magát szembe egy férfi a szlovákiai Stomfán. Milan amikor este hazaért, egy tenyérnyi méretű ízeltlábúra lett figyelmes a bejárati ajtónál – írja a parameter.sk

A férfi beszámolója szerint a környékén számos különleges pókot lehet látni, de ilyennel még nem találkozott. A gigapókot lefotózta, majd otthagyta.

Egy, a portálnak nyilatkozó zoológus szerint Milan egy nagy zugpókra bukkanhatott. Ez az ízeltlábú – a hosszú végtagjai révén – akár 10-16 centiméter nagyságú is lehet. Rendszerint házak körül, falakon bukkan fel. A szakértő azt is megjegyezte, jól tette Milan, hogy nem nyúlt hozzá, mivel ennek a pókfajnak a csípése igen fájdalmas, a helye pedig hosszú órákra feldagadhat.

Ősszel amúgy egyre több pók keresi a lakás melegét, emiatt érdemes felkészülni a távoltartásukra. Ha rettegsz tőlük, akkor az alábbi pókfogó trükk örökre megváltoztatja az életedet: cserkészd be egy befőttes üveggel a soklábú betolakodót! Az üveg segítségével anélkül tudod csapdába ejteni az ízeltlábúakat, hogy túl közeli kapcsolatba kerülnél velük, vagy megölnéd őket. Az üveggel gyorsan befogod az állatot, gyorsan rátekered a tetejét, majd így tessékeled ki az otthonodból a nem szívesen látott vendéget.

Mutatjuk, hogyan néz ki a gyakorlatban:

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top