nlc.hu
Otthon

Pókfogó trükk

Ez a pókfogó trükk örökre megváltoztatja az életedet

Rettegsz a pókoktól? Az egészen apróktól is? A gondolat, hogy rád másznak félelemmel tölt el? Akkor ez a pókcsapda-trükk neked szól!

Vannak, akikből semmilyen reakciót nem váltanak ki a pókok, mások már a gondolatától is rosszul vannak. Az arachnofóbia, azaz a pókiszony, egy létező fóbia, ami egészen gyakori, még azzal együtt is, hogy itthon aligha fogunk arra kelni, hogy egy mérges pók kacsintgat ránk, míg mondjuk Ausztráliában ez meglehetősen gyakori élethelyzet. Nem elfelejtendő viszont, hogy ősszel egyre több pók keresi a lakás melegét, emiatt érdemes felkészülni a távoltartásukra.

Arachnofóbia

Jelenet az Arachnofóbia – Pókiszony c. filmből (Fotó: Profimedia/Ralph Nelson)

Persze még a legnagyobb védekezés mellett is előfordulhat, hogy valamelyiknek mégis sikerül túljutnia a védvonalakon. Ilyenkor egy kisebb sikítófrász után jöhetnek az olyan trükkök, mint a @golden_moooon nevű TikTok-felhasználó ötlete, aki egy befőttes üveggel cserkészte be a soklábú betolakodót. Az üveg segítségével anélkül tudod csapdába ejteni az ízeltlábúakat, hogy túl közeli kapcsolatba kerülnél velük, vagy megölnéd őket. 

A lényeg, hogy ezzel fogod be az állatot, gyorsan rátekered az üvegre a tetejét, majd így tessékeled ki az otthonodból a nem szívesen látott vendéget. Ez humánus módszer, aminél hasznosabbat a témában még nem nagyon láttunk. Most pedig te is megnézheted, hogyan néz ez ki a gyakorlatban:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top