nlc.hu
Otthon

Ennek az apró póknak saját hálószobája van

Ennek az apró póknak saját hálószobája és könyvtára is van – videó

Egy tiktokker egész lakrészt épített az apró kedvencének.

A tiktokker, aki She’s Regally Bold néven tölt fel videókat, nem sokat tudott a pókokról, amíg nem találkozott az apró Picklesszel. A kis ugró pók imádott a háza egyik ajtaján mászkálni, és végül jó barátok lettek. Pickles újdonsült “anyukája” elkezdett kutatni az ugráló pókok után, és nemsokára teljesen rákattant az apró állatra.

Pickles sajnos azóta elhunyt, így ma már több ugrópók viszi tovább az örökségét – és a világ legjobb gazdija kényezteti őket.

ugrópók

Fotó: Pexels

Az ugráló pókok természetüknél fogva nagyon kíváncsiak, ezért a She’s Regally Bold úgy gondolta, jó móka lenne apró házikót készíteni a pókoknak. Egy ilyet:

„Az első DYI miniatűr szett, amit valaha is készítettem, az egy könyvtár volt, még ma is megvan, és ez az egyik kedvenc helye a pókoknak” – mondta a She’s Regally Bold a The Dodónak. 

A pók, akit CutiePie-nak nevezett el a gazdája, állítása szerint imádja a kizárólag neki teremtett házikót, amiben jóformán minden van.

Tudtad?
Ezek a pókok világának egyértelmű szellemi bajnokai. Egy-két milliméteres állatkák, amelyek agya gyakorlatilag elfér egy tű fején, mégis képesek olyan műveletekre, amiket mondjuk a kutyáknál már a gondolkodás jelének veszünk. Az ugrópókok rendelkeznek a legkifejlettebb látással, ezt a képességüket pedig vadászatra használják, ugyanis hálóépítés helyett rendszerint becserkészik áldozatukat, jellemzően más pókokat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top