nlc.hu
Életmód
Maratonfutás Rubik-kocka jelmezben

Rendre Rubik-kocka jelmezben fut maratont István

Különleges indulók színesítik Magyarország legnagyobb szabadidős sporteseményének a mezőnyét.

Az egész országot megmozgatja 3 hét múlva – október 12-én és 13-án – a 39. SPAR Budapest Maraton Fesztivál. Mintegy ezer településéről érkeznek majd résztvevők az év legjelentősebb szabadidős tömegrendezvényére. Lesznek köztük különleges indulók is, mint a  jászberényi Kocza István, aki Rubik-kocka jelmezben vág neki a maratonnak, vagy pedig a mezőcsáti Ferge István, aki – szokásához híven – mindkét kezében másfél-másfél kilogrammos zászlórudat cipel majd a 42 kilométeres távon.

“Rendszeres futó vagyok. Ha tehetem, minden versenyen indulok, de a jelmezt kizárólag a SPAR Budapest Maraton Fesztiválon veszem fel. 2007-ben Budapesten rendezték a Rubik-kocka-világbajnokságot, és mivel magam is versenyző vagyok, ez adta az ötletet, hogy abban az évben jelmezben fussak. Azóta minden évben így indulok, ez lesz a 18. kockás futásom. A jelmez mindössze 4 kilós, ez a plusz súly nem jelent gondot, a szél azonban meg tudja nehezíteni a futást. Nagyon sok pozitív visszajelzést kapok a közönségtől is, de az igazi öröm mégis az, hogy motiválni tudom a futótársaimat azzal, hogy ebben a különleges jelmezben teljesítem a távot”– magyarázta István.

Fotó: Budapest Sportiroda

Fotó: Budapest Sportiroda

 Ferge István 11 éve teljesítette az első maratont, pár hónappal később azonban egyik reggel úgy kelt fel, hogy neki magyar zászlóval kell futnia, így bő tíz éve elengedhetetlen „kellék” a jobb kezében a csaknem másfél kilogrammos rúdra kifeszített nemzeti lobogó, sőt immár 9 éve a bal kezében is visz egy hasonló tömegű rudat, egy másik zászlóval.

Fotó: Budapest Sportiroda

Fotó: Budapest Sportiroda

“Miért csinálom? (…) Azért, mert rengetegen megtapsolnak, rengeteg elismerést kapok és ez jól esik. (…) Mindenhol szurkolnak nekem és ez jól esik. Nagyjából féltávtól az egész felsőtestem beáll, ennek ellenére nem akarom lerakni a rudakat. Most 42 éves vagyok, legalább még 5-10 évig zászlókkal szeretnék futni” –  nyilatkozta.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top