nlc.hu
Életmód

Fonott esküvői frizurák vendégeknek

Legszebb fonott esküvői frizurák vendégeknek

A nagy napon mindig a menyasszony a legszebb, de ezért még nem kell lejjebb adnunk a megjelenésünkből. Mutatunk néhány gyönyörű esküvői hajat a vendégek számára is.

Már visszajeleztünk igennel az esküvői meghívásra. A ruhánk is megvan, tudjuk, hogy melyik cipőt fogjuk felvenni, s ehhez melyik táska fog illeni. A hajunkkal kapcsolatban azonban tanácstalanok vagyunk. Mégis hogyan kéne hordani? 

Hajcsavarok és hajcsatok.

Komoly fejfájást tud okozni az esküvői frizura megtervezése

Örökös probléma, hiszen nem tudjuk mi vár ránk az esküvő alatt. Fullasztó meleg, így kiengedett hajjal biztosan nagyon kellemetlen lesz. Azonban ha hűvösebb van, akkor elbírjuk a leengedett hajat is. Az is kérdés, mennyire legyen tartós a frizura, ami nagyban függ attól, hogy mennyit fogunk táncolni. 

Bármilyen esküvőről is legyen szó, tökéletes alkalom arra, hogy megcsillogtassuk a fodrásztudásunk. Ilyenkor elmerülünk az oktatóvideók világában, hogy megtanuljuk a nekünk legjobban tetsző frizurát. Ha már unjuk a szokványos hajakat, akkor próbáljuk meg extra copfokkal, fonatokkal, kiegészítőkkel feldobni a frizurát. 

Milyen hajat válasszak vendégként? 

A legjobb tanács amit adhatunk: kövessük a ruha dekoltázsát. Mélyebb kivágással, vékony pántokkal (esetleg pánt nélküli ruha esetén) engedjük ki hajunk. Hagyjuk, hogy lágyan omoljon vállunkra. Ilyenkor a haj is kiegészítőként viselkedik. Kisebb kivágás esetén érdemes olyan frizurát keresni, ami teljesen felfogja a hajat, például egy konty.

Semmiképp se hagyjuk a tervezést az utolsó pillanatara. Bármi történhet, ami ilyenkor keresztülhúzhatja számításaink. Így dupla annyi stresszel nézünk szembe. Legyen mindig valami elképzelésünk, hogy mit szeretnénk, és hogyan fogjuk kivitelezni. 

Viselhetünk kiegészítőket? 

Rózsaszín és fehér virágkoszorú.

Válasszunk valami stílusunkhoz illő kiegészítőt

Természetesen! A hajdíszek kifinomult módszerei annak, hogy feldobjuk frizuránk. Rengeteg kiegészítő közül választhatunk, legyen az hajpánt, díszes csat, szép masnik vagy csillogó hajtűk.  Éljünk velük bátran, azonban fontos, hogy ne essünk túlzásba. Jól tudjuk, hogy a kevesebb mindig több!

Mutatunk néhány inspirációt azoknak, akikre ezen a nyáron esküvő vár, de még nem tudják, mit kezdjenek hajukkal.

Kontyok 

Szőke nő hátulról, elegáns konttyal.

Konttyal nem tudunk hibázni

Ezt az esküvői hajat igazán egyszerű elkészíteni. Csak kössünk laza kontyot a tarkónkhoz, majd dobjuk fel egy szép kiegészítővel. Húzzunk ki néhány szálat, hogy szemből is jól nézzen ki hajunk.

Női konty hátulról, kiegészítőkkel.

Sokszor minden a kiegészítőn múlik

Ebben a hajviseletben az a gyönyörű, hogy a fülbevaló passzol a hajdíszhez. Természetesen ez nem kötelező, viszont így erősebb hatást lehet elérni kevesebb energiával.

Leengedett hajak

Fonott haj lépésről lépésre.

Egyszerű frizura lépésről lépésre

Követve a fenti fotó lépéseit, biztosan egy gyönyörű esküvői hajat készíthetünk magunknak. Az egyetlen gondot az okozhatja, ha nem tudunk fonni. Aggodalomra semmi ok, rengeteg segédanyag létezik már.

Kiengedett esküvői frizura.

Ebben sincs semmi csavar, csak egy fonat és kiegészítő

Ehhez a hajviselethez nem kell annyit fonni. Azonban ez az egy tincs kerül a rivaldafénybe, így érdemes valamilyen kiegészítővel díszíteni, hogy ne legyen unalmas.

Fonott copf

Copf készítése lépésről lépésre.

A copfokat és fonatokat is kivétel nélkül feldobja egy kiegészítő

Nevezhetnénk hamis fonásnak is, hiszen nem is kell fonni a frizura elkészítéséhez. Apró copfokat kell kötnünk, amelyeket aztán egymásba forgatunk, majd még több tincset adunk hozzá. Rövid hajjal is működik, hosszabb haj esetén több hajgumira lesz szükség. Az elkészítés is tovább tart majd.

(Fotó: Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top