Élvezd az utat!
Szponzorált tartalom

Így töltsd hasznosan az időt ingázás közben

Az ingázás – főleg ha autóval jársz – a legtöbb munkába járó számára holt idő, amit legfeljebb arra hasznosítanak, hogy bámulják a többi utast és a forgalmat. Pedig ennél sokkal okosabban is el lehet tölteni!

Kiszámoltad már, mennyi időt töltesz egy nap ingázással? Mennyivel értelmesebb elfoglaltság lenne, ha ezt nyelvtanulással, barátokkal vagy épp a város felfedezésével tölthetnéd! Az a helyzet, hogy mindezt a kocsiban ülve is megteheted! Egyet azonban ne feledj: ha autóban ülsz, a legfontosabb, hogy az útra és a forgalomra figyelj – minden más csak azután jöhet!

Hasznosan is töltheted a csúcsforgalomban vesztegelve az időt – például fejlesztheted a nyelvtudásod! (FOTÓ: ISTOCKPHOTO.COM)

Tanulj nyelvet!

Az autóban töltött idő egyik leghasznosabb felhasználási módja az, ha menet közben nyelvet tanulsz. A hagyományos audio anyagok mellett célszerű egy idegen nyelvű állomásra hangolnod a rádiót, és figyelned, mi is hangzik ott el. Ez ugyan eleinte nem könnyű feladat, de idővel „rááll” majd a füled, és elkezd fejlődni a nyelvtudásod. Jó móka és hasznos gyakorlás, ha a nem csak hallgatod, de éles szituációban beszéled is a nyelvet ingázás közben például úgy, hogy beugrasz egy Shell kútra guminyomást ellenőrizni, tankolni, vagy csak egy forró, reggeli kávéra, és magyar helyett az „külföldiül” próbálod megértetni magad a személyzettel.

Állítsd össze a napi tennivalók listáját!

Természetesen nem ceruzával és jegyzetfüzettel kell ezt megoldanod, hiszen a vezetéshez mindkét kezedre szükséged van. Viszont léteznek már olyan remek telefonos appok, ami ebben segít neked – például ez is. Csak bediktálod azokat a dolgokat, amiket aznap el akarsz végezni, az alkalmazás pedig írott jegyzetet készít ebből, amit kinyomtathatsz vagy elmenthetsz a telefonodra.

Barátkozz!

A barátkozás alatt persze ne azt értsd, hogy az ablakon kihajolva kell ismeretséget kötnöd a szomszéd autóssal. A régi barátaidat, elhanyagolt rokonaidat keresd fel inkább telefonon – természetesen kihangosítóval, hogy a vezetésben ez a tevékenység ne korlátozzon –, és így pótold be az elmulasztott és régóta halogatott beszélgetéseket. Sokan a napi üzleti hívások lebonyolítására használják fel azt az időt – mi ezt nem javasoljuk, mert ezek a hivatalos tárgyalások nem csupán újabb stresszt keltenek benned a vezetéssel járó feszültség mellé, hanem extra figyelmet is igényelnek – márpedig erre a reggeli csúcsforgalomban szükséged van a biztonságos közlekedéshez. A baráti tereferék viszont kötetlenek, így nem stresszelnek, sőt inkább kellemesebbé teszik az ingázást!

Fedezz fel új útvonalakat!

A napi ingázást a legtöbben jól bejáratott útvonalon oldják meg, így aztán előfordul, hogy éveken át ugyan azokat az utcákat látják csak a városban. Ha időnként megváltoztatod az útvonalat, azzal nem csak frissességet, újdonságot viszel a napodba, de felfedezheted a városnak azokat a részeit is, amik eddig ismeretlenek voltak előtted. Találhatsz így olyan üzletet, benzinkutat, szórakozóhelyet, amiről eddig tudomásod sem volt, vagy éppen nem akadt még rá időd, hogy felkutasd őket!

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top