Ezo

Igazából szerelem – szerelmi előrejelzés Valentin-napra

Tudod, mi a jelentősége annak, hogy az idei Valentin-nap éppen péntekre esik? Az, hogy a hét minden egyes napja valamelyik bolygó uralma alatt áll, a péntek pedig Vénuszé, a szerelem és a szépség istennőjéé.

A péntek tehát az ízlés, a szépérzék, a békesség jelölője. Az alkotásé, a szenvedélyé, az erotikáé. Ilyenkor érdemes magaddal törődnöd, magadat kényeztetned mindenféle földi jóval. Ezen a napon esik jól (és sikerül jól) az új ruha vásárlása, a lakás csinosítása, a hálószoba szerelmi szentéllyé való átalakítása. És természetesen ez a nap a legalkalmasabb arra, hogy együtt töltsd a kedveseddel.

Persze nemcsak ez a péntek, hanem mindegyik, de most a vénuszi energia és a szerelem ünnepének energiája találkozik, így felerősödik minden, ami ezen a napon történik. Amikor erre ráébredtem, arra gondoltam, ez alkalomból külön is megkérdezem a szerelemkártyáimat (Chuck Spezzano: The Love Pack) arról, vajon mivel is tudnánk méltó módon, igazi ünneppé varázsolni ezt a napot. Most nem kérdezek rá sem a problémákra, sem a gyógyulás módjára (ezt már február 1-jén megtettem, és egész hónapra el vagyunk látva teendőkkel), hanem csak arra, milyen belső hozzáállással tehetjük ezt a különleges napot nagyszerűvé és örökké emlékezetessé.

A szerelem kártyái Valentin napra

Amivel máris rendelkezel: a szerencse áramlása
Ami megszületik ezen a napon: a boldogság megtapasztalása

Igazából szerelem - Szerelmi előrejelzés Valentin-napra

1. lap: a szerencse áramlása

Február 14-én lehetőséged lesz arra, hogy megérezd, mennyire szerencsés vagy, és arra, hogy fenn is tartsd magadban ezt az érzést. Amikor tudod, hogy szerencsés vagy a szerelemben, akkor tisztában vagy vele, hogy semmit sem kell tenned ahhoz, hogy minden az öledbe hulljon, amit csak szeretnél. Mélyen átérzed, mennyire csodálatos és szeretni való vagy, ezért megérdemled, hogy méltó társ legyen melletted, aki szeretettel és tisztelettel bánik veled, és élete legszerencsésebb fordulatának tartja, hogy épp hozzád terelte őt az élet.

“A szerencse az, amikor a lehetőség találkozik a felkészültséggel.” Legalább 25 éve már annak, hogy ezt a gondolatot először hallottam, amikor még az üzleti világ kihívásaira kerestem a legjobb megoldásokat. Azóta megtapasztaltam, hogy az életem összes területére érvényes alapvetésről van szó.

– Valóban? – kérdezheted most. – A szerelem is olyasmi, amire fel lehet készülni? Nem csak úgy “lecsap, mint a villám”, váratlanul és kiszámíthatatlanul?
– De igen – válaszolom én. Amikor megérkezik, az gyakran ilyen érzés. De csak akkor érkezik meg, amikor te már felkészülten várod. Felkészülni pedig úgy lehet, ha minden egyes napodat szerelemmel és szeretettel töltöd meg, függetlenül attól, hogy van-e melletted éppen társ, vagy nincs. Ezt pedig úgy teheted meg, hogy a lehető legnagyobb szeretettel fordulsz önmagad felé, és azok felé, akik már most részei az életednek.

Az idei Valentin-nap energiái tehát azt kérik tőled, hogy készülj fel. Készülj fel arra, hogy kedveseddel elmélyül, még szeretettelibbé válik a kapcsolatotok, és készülj fel arra, hogy hamarosan megérkezik a társad, ha még egyedül vagy.

Ezért ezen a napon mindenképpen ünnepelj. Ünnepeld meg magadat, az életedet, a sok szeretet-ajándékot, amit eddig kaptál. És ünnepeld meg mindazokat, akik éppen most fontosak neked, és azokat is, akik már nincsenek veled, de korábban sokat jelentettek a számodra. Emlékezz hálával a régi szép időkre, és engedd el a neheztelést, amit eddig esetleg őrizgettél.

2. lap: a boldogság megtapasztalása

A Wikipédia szerint a boldogság definíciója ez: “A boldogság pozitív érzelmekkel jellemezhető mentális állapot, amely a megelégedettségtől az egészen intenzív örömérzésig terjedhet.” Ez a leírás valószínűleg mindenkire érvényes. Ám az, hogy ki, hogyan jut el a boldogság megtapasztalásához, nagyon különböző lehet. Én már hosszú ideje arra törekszem, hogy a boldogságom ne attól függjön, mi történik körülöttem, hanem attól, hogyan akarom érezni magam. Örömmel jelentem, hogy egyre nagyobb sikereket érek el ezen a téren, és ez a kártya most téged is arra biztat, hogy indulj el ezen az úton. Boldogtalanságunk oka leggyakrabban ugyanis az, hogy arra figyelünk, amink nincs, ahelyett, hogy arra összpontosítanánk, amivel már rendelkezünk.

Ennek a napnak az energiája abban lesz a segítségedre, hogy ráébredj: a boldogság megtapasztalásán kívül semmi más dolgod nincs. Neked is, mint mindenki másnak, az a feladatod, hogy a lehető legboldogabb életet teremtsd meg magadnak. Vigyázz – ez egyáltalán nem önzés! A legnagyobb ajándékot azzal adod a világnak, és benne a többi embernek, ha boldog vagy! Gondolj csak bele: milyen érzés egy olyan ember közelében lenni, aki boldog és jókedvű, ezért örömmel és könnyedén ad mindenkinek a benne szabadon áramló szeretetből? Milyen érzés egy ilyen ember kedvesének, gyerekének, barátjának, munkatársának lenni? Szerintem csodálatos!

Ez ráadásul azt is jelenti, hogy nem kell többé azt a szerepet cipelned, amiben megpróbálsz másokat boldoggá tenni. A körülötted lévőket épp az tölti majd el boldogsággal, ha téged boldognak látnak.

Hogyan indulj el ezen az úton? Hogyan tedd magad és ezen keresztül a kedvesedet boldoggá? Hogyan készülj fel a szerelemre? Ebben lesz a segítségedre az alábbi mini szertartás, amit február 14-én a legjobb átélned.

•    Mivel a szerelmet, a szeretetet, a szerencsét és a boldogságot ünnepled, valamint hívod be az életedbe, ezért fontos, hogy teremts ehhez illő hangulatot és környezetet. Körülbelül egy órányi, önmagadra szánt időre lesz szükséged. Válaszd ki, hol szeretnéd ezt átélni: lehet az otthonod egy kényelmes kuckója; a kedvenc kávézód egy nyugodt szeglete; ha nincs hideg, akkor egy szépen gondozott park vagy botanikus kert is; vagy bármilyen más hely, ahol szabadnak és ellazultnak érzed magad.  
•    Bárhol is vagy, öltöztesd díszbe magad kívül és belül. Öltözz úgy, és viselkedj úgy, mintha azzal találkoznál, akit a világon a legjobban szeretsz, és ezt szeretnéd ezzel is kifejezni (és igen, azzal találkozol, akit a világon a legjobban kell szeress: önmagaddal).
•    Legyen nálad a naplód, és írószerszám, vagy szerezz be erre a célra egy szép kis füzetet meg tollat.
•    Vegyél néhány mély lélegzetet, teremtsd meg a belső csendet, majd írd le a válaszokat az alábbi kérdésekre.

1.    Mi minden az, amiért éppen most hálás vagyok?
2.    Mi az, amit a lelkem tudatni szeretne velem?
3.    Mi az, amire a testemnek szüksége van tőlem?
4.    Mit tehetek, amiből érzem, milyen nagyon szeretem magam?
5.    Mi tehetek, amiből valaki, aki fontos nekem, érzi, milyen nagyon szeretem őt?

Nem kell sietned, ráérsz. Ezt az időt önmagadnak ajándékoztad, így belefér az is, ha hosszan kibámulsz az ablakon, vagy elmélyülten, percekig kevergeted a kávédat. Csak engedd, hogy kiáradjanak a papírra a gondolatok, ne latolgasd, ne cenzúrázd őket. Aztán, ha úgy érzed, mindent kiírtál magadból, indulj el, és tedd meg mindazt, amire most inspirációt kaptál. Ünnepelj bátran és szeretettel!

Párkapcsolati Gyorsszervíz: Sarkadi Kriszta – tanító, gyógyító, papnő
“Szeretni nem kell megtanulnunk, mert a szeretet ott lakozik mindannyiunkban – ez alapvető, megmásíthatatlan természetünk. Ezért nekem pusztán az a dolgom, hogy utat mutassak abban, hogyan tudod eltakarítani a szeretet áramlásának útjában álló, belső akadályaidat. A részedről pedig ehhez semmi másra nincs szükség, mint egy kis hajlandóságra: annak felismerésére, hogy ha nem vagy maradéktalanul boldog, akkor itt az idő, hogy új döntést hozz. Akár csoportban, akár négyszemközt találkozunk, megtartalak, miközben változol, én végigkísérlek az utadon. Örömmel vagyok a bábája újjászületésednek.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top