Ezo

Igazából szerelem – Júliusi szerelmi előrejelzés

Sorozatunkban, az "Igazából szerelem"-ben, Sarkadi Kriszta a szerelemkártyáiból jósol: minden hónap első napján kihúzza azokat a kártyákat, amelyek adott hónapban a legnagyobb segítségünkre lehetnek abban, hogy harmonikus kapcsolatban éljünk.

Az ismert amerikai párkapcsolati szakértő és spirituális tanító, Chuck Spezzano, The Love Pack elnevezésű gyógyító kártyáit hívtam segítségül, hogy megtudjam, milyen energiák támogatják júliusban a szerelmes, szeretetteljes kapcsolatok kialakulását, ha még egyedül vagy, és elmélyülését, ha már melletted a társad.

A szerelem kártyái júliusra

Ami akadályozhat: függetlenség
Ami a megoldást hozza: bizalom
Ami megszületik: beleszerelmesedés

Igazából szerelem - Júliusi szerelmi előrejelzés

1. lap: függetlenség

Ahogy sok más tulajdonságnak, a függetlenségnek is van egy természetes, egészséges mértéke. Ez teszi lehetővé, hogy minden kapcsolatodban önmagadat adhasd, és a lelki békéd ne függjön attól, hogy a kedvesed vagy valaki más mit tesz vagy nem tesz, illetve mit mond vagy nem mond.

Az egészséges függetlenség az alapja annak, hogy akkor is jól érezd magad a bőrödben, ha egyedül vagy, és akkor is, ha párkapcsolatban élsz. Ilyenkor tisztában vagy vele, hogy a párkapcsolat léte vagy nemléte nem akadályozhat meg abban, hogy szabadon, boldogan éld az életed.

A túlzott függetlenséghez való ragaszkodás azonban nagyon is gátja lehet a szerelem, a szabadság, az öröm megtapasztalásának. Ez a függetlenség azt jelenti, hogy elvágod magad önmagadtól, a saját érzéseidtől, és így attól a képességedtől is, hogy mélyen, szeretettel kapcsolódni tudj valaki máshoz.

De hát ki tenne ilyet? – kérdezheted most, és igazad van, tudatosan senki nem választja ezt az utat. Akkor döntünk így, amikor (gyerekkorunkban vagy később) olyan mély fájdalommal vagy olyan hatalmas veszteséggel szembesülünk, hogy túlélésünk érdekében elvágjuk az érzéseinkhez kapcsolódó lelki szálakat. Ez egy tudattalan döntés, és az a célja, hogy megkíméljük magunkat a további fájdalomtól. Ez részben sikerül is, ám közben egyre nagyobbra nő a boldogtalanságunk, amit az okoz, hogy sem önmagunkhoz, sem másokhoz nem tudunk igazán kapcsolódni.

A túlzott függetlenség egy olyan szerep, amit tévedésből elkezdtél játszani, aztán azonosultál vele, és már nem tudod, hogy ez valójában nem te vagy. Képzeld el úgy, mintha egy szkafander lenne rajtad, ami teljes mértékben elzár mindentől. Ahogy a szkafander kizárja az érzéki örömöket – hiszen semmit sem látsz, tapintasz, ízlelsz, hallasz, szagolsz a maga valójában –, úgy ez a szerep megakadályozza, hogy befogadhasd a szeretetet, amely folyamatosan áramlik feléd.

Honnan tudhatod, hogy a túlzott függetlenség csapdájába estél? Ha életed összes területén maradéktalanul boldog vagy, akkor természetesen el sem kell gondolkodnod ezen a kérdésen. Ám, ha
• nagyon keményen dolgozol;
• igyekszel mindent jó előre kiszámítani;
• megpróbálsz mindig mindent jól csinálni;
• mégis úgy érzed, mindezeknek nincs meg a “jutalma”;
akkor bizony túl mélyre temetted az érzelmeidet, a szükségleteidet és régi fájdalmaidat, annak reményében, hogy így majd érzelmi biztonságban leszel.

Ám a valódi érzelmi biztonságot az hozza el, ha helyreállítod a kapcsolatot saját, belső, szeretetteljes lényeddel. Júliusban ezért arra lesz lehetőséged, hogy felismerd azokat a helyzeteket, amelyekben a túlzott függetlenség pozíciójából reagálsz, és meggyógyítsd, majd elengedd ezt az idejétmúlt mintát.

2. lap: bizalom

A túlzott függetlenség átalakításában júliusban a bizalom minősége lesz a segítségedre. A bizalmat sokan összetévesztik a naivitással, pedig egyáltalán nem erről van szó.

A bizalom annak a tudása, hogy elméd rendkívüli teremtőerővel rendelkezik, amit mindig, minden pillanatban használsz. Azt, hogy ezt az erőt negatív vagy pozitív dolgok teremtésére veszed-e igénybe, megtudhatod, ha körülnézel az életedben, és megfigyeled, amit látsz. A bizalom az, amikor tudatosítod magadban a helyzetet, amiben vagy, és hajlandó vagy a hitedet abba helyezni, hogy a történéseknek mindenki számára a lehető legjobb végkimenetele lesz.

Amikor ez a fajta bizalom felébred benned, akkor automatikusan abbahagyod az aggódást, az idegeskedést, és többé nem félsz attól, hogy bármi “rossz” történhetne veled. Megérted, hogy minden, amit átélsz, a te érdekedben alakul éppen úgy. Hogyan működik ez? Nézzünk néhány példát.

1. Itt a nyár, és te egyedül vagy? Nincs melletted a párod, akivel elmehetnél nyaralni? Használd ezt az időszakot arra, hogy minél mélyebben megismerd magad:
• Próbálj ki új, ismeretlen dolgokat.
• Menj el olyan tanfolyamokra és elvonulásokra, ahol önismeretre tehetsz szert.
• Köss barátságokat.
• Olvass szerelemről és párkapcsolatról szóló könyveket.
• Legyél sokat a természetben, és töltődj fel az ott áramló, pozitív energiákkal.
Így amikor összetalálkozol leendő kedveseddel, ő egy ragyogó, jókedvű embert ismer meg benned, akivel öröm együtt lenni.

2. Éppen véget ért egy kapcsolatod, és csalódott vagy; úgy érzed, neked semmi sem sikerül? Ez az időszak talán arra tanított meg, hogy mi az, amire NEM vágysz egy kapcsolatban. Nyugodtan írj egy listát mindarról, ami örömet okozott, és mindarról, ami nem. Így tovább tisztul a kép, és a következő találkozás sokkal jobb lesz az előzőnél.

3. Kapcsolatban élsz, de nem vagy igazán boldog? Akkor itt az idő, hogy alaposan átvizsgáld életed minden területét, hogy megtaláld, mi az, amivel nem vagy elégedett. Könnyen kiderülhet, hogy ha végre belefogsz valamibe, amire mindig is vágytál, akkor kisimulnak a párkapcsolati konfliktusok, és visszatér a harmónia.

A július szerelmi energiái tehát arra kérnek, hogy bízz benne: minden érted történik. Add oda magad az élet áramlatának, és bízz a folyamatban!

3. lap: beleszerelmesedés

Igazából szerelem - Júliusi szerelmi előrejelzésAzért is érdemes bíznod a folyamatban, mert az éppen most beleszerelmesedést ígér! (Tudtad, hogy van egy ilyen című könyv is? Javier Marías: Beleszerelmesedések.)

Amikor szerelmes vagy, akkor csak úgy áramlik benned az energia: úgy érzed, tele vagy szeretettel és alkotókedvvel, és a boldogság egyre magasabb szintjeit tapasztalod meg. Egód és ellenállásod falai végre leomlottak, és egész életedet áthatja az öröm és a varázslat. Teljesen megnyitod magad az életnek, és a hétköznapokat hátrahagyva engeded, hogy elsöpörjenek az áradó érzelmek.

Csodás utazás ez, amit látszólag valaki másnak a felbukkanása indít el. A megérkező kedves azonban “csak” ürügy. Valójában te vagy az, aki már készen állsz a szerelemre, a változásra, az önátadással járó izgalmakra és örömökre.

A szerelem betoppanása az első lépés ahhoz, hogy harmonikus, boldog párkapcsolatot alakíts ki magadnak. Élvezd ki minden pillanatát, mert ahogy a kis magban benne van az egész fa, ami kinő belőle, úgy a szerelem időszaka megmutat minden lehetőséget, amely a kapcsolatotokban rejlik.

Ezek azok a pillanatok (percek, órák, napok, hetek, hónapok, évek), amelyekből erőt merítesz majd, amikor kapcsolatotokban az átmeneti krízisek kibillentenek a középpontodból. A szerelem állapota ugyanis az, amikor megtapasztalod a valóságot: nincsenek elvárásaid, és tökéletesnek látod mind önmagadat, mind a kedvesedet. Ide kell majd visszatérned minden alkalommal, amikor a hatalmi harcok kirobbantásával az egód arra tesz kísérletet, hogy eltávolítson benneteket egymástól.

Júliusban tehát élesítsd ki az érzékeidet, és figyelj világod minden rezdülésére. Engedd, hogy rád találjon a szerelem!

Párkapcsolati Gyorsszervíz: Sarkadi Kriszta – tanító, gyógyító, papnő
“Szeretni nem kell megtanulnunk, mert a szeretet ott lakozik mindannyiunkban – ez alapvető, megmásíthatatlan természetünk. Ezért nekem pusztán az a dolgom, hogy utat mutassak abban, hogyan tudod eltakarítani a szeretet áramlásának útjában álló, belső akadályaidat. A részedről pedig ehhez semmi másra nincs szükség, mint egy kis hajlandóságra: annak felismerésére, hogy ha nem vagy maradéktalanul boldog, akkor itt az idő, hogy új döntést hozz. Akár csoportban, akár négyszemközt találkozunk, megtartalak, miközben változol, én végigkísérlek az utadon. Örömmel vagyok a bábája újjászületésednek.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top